010822

Luni, 01 august 2022

Henț cu mâna

Numărătoarea inversă

Începe un nou campionat al Ligii a II-a, fosta divizie “B”. A 83-a ediție, de la startul ei în campionatul 1934-1935, ediție la care a participat și Jiul Petroșani, câștigând Seria a 2-a. Era echipa în care jucau Gusti Emerich, Remus Radu, Fr. Golgoțiu, Bulic, Vajdea, Peterffy... O divizie în care Jiul a adunat 27 de campionate, ultimul fiind 2009-2010. Minerul Lupeni, A.S. Paroșeni Vulcan, Minerul Aninoasa au jucat și ele în “B”.

Acum, ediția a 83-a începe fără nicio echipă din Vale sau din județ...

Sâmbătă, 6 august. O aniversare mult prea așteptată, cu peste 40 de foști fotbaliști și antrenori ai anilor 1990-2000 (și mai “vechi”!), într-un “Duel al Generațiilor”, la împlinirea a 40 de ani de existență a stadionului “Jiul”, devenit “Petre Libardi” în 2019. O plăcută reîntâlnire între foști cunoscuți ai Jiului, de antrenori, de unde nu vor lipsi Aurel Șunda, Dumitru Marcu, Dorel Maria, Viorel Vancea, Victor Zamfir, Leo Toader, Vasile Matincă, Mircea Gheorghe, Benone Popescu, Ioan Varga, Marius Priseceanu și mulți alții.

Au mai rămas 5 zile. Haideți să ne bucurăm în week-end de tot ceea ce va fi pe stadionul celor 40 de ani. Pe 6 august, de la ora 14:00. 

JIUL PETROȘANI. PREGĂTIRI.

PARTITURĂ AMICALĂ, CHIAR ÎN CAPITALĂ!



STEAUA – JIUL 6 – 0
PROGRESUL – JIUL 5 – 1

Lecție? Experintă? Duș rece? Una peste alta, două înfrângeri, luate la un loc, 1–11, cu două echipe de legendă ale fotbalului nostru, aflate acum în Liga a II-a. Iar, Jiul, din Liga a III-a, nu a putut face față iureșului celor două bucureștene, ele ,,cântându-și” perfect partitura de ligă secundă.
Jiul a marcat un singur gol prin Istratie, în cel de-al doilea meci, 1–5 cu Progresul…
Asta a fost, atât s-a putut. Restul e poezie…


FOTBAL. LIGA A II-A.

Genu Tuțu

Share by: