020922

Vineri, 2 septembrie 2022

Henț cu mâna

Surpriză sau normalitate?

Două din trei, sau 75 la sută. Noroc? Ambiție? Dăruire?

Iată că după cinci ani, două echipe românești, F.C.S.B. și C.F.R. Cluj, de fapt singurele mai de Doamne-ajută din Liga I, se califică în grupele unei competiții de nivel european, fie ea și de Liga a III-a, adică cea numită Conference League.

F.C.S.B. chiar a fost o surpriză plăcută cu norvegienii de la Viking Stavanger, jucând cu mult aplomb pe întreaga durată a meciului, crezând până la final în șansa lor.

Spre bucuria celor 400 de români de la acest meci, prezenți la Stavange, spre uluirea altor 15.000 de norvegieni, F.C.S.B. ne-a adus aminte de multe ori de Steaua anilor buni. Cu jucători fără figuri în cap, cu un Nicolae Dică modest, F.C.S.B.-ul becalist încearcă să facă lumină prin negura fotbalului românesc.

C.F.R. Cluj, încet, bătrânește, a mai păcălit o tură. Să vedem cât îl mai țin baierele pe Dan Petrescu.

Oricum, prin surpriză, am revenit la normalitate.  


FOTBAL. CUPA ROMÂNIEI. FAZA JUDEȚEANĂ.

Un nou format

Noua ediție a fazei județene a Cupei României se joacă, sistem campionat, echipele din Liga a IV–a și a V–a fiind împărțite în patru grupe, câștigătoarele de grupă urmând a se întâlni în faza semifinalelor.

Minerul Lupeni și Inter Petrila au fost repartizate în Grupa a 3 – a, iar C.S.M.  Vulcan și Minerul Uricani în Grupa a 4–a . Miercuri, 31 august a avut loc prima etapă, singura echipă cu victorie fiind nou reînființata Minerul Lupeni, 2 – 0 cu Inter Petrila.
A fost un meci cu multă lume, dar și cu un exces de cartonașe galbene – 13 la număr! – și două roșii, într-o partidă în care chiar nu se impuneau atâtea...

Important este că fotbalul s-a pus în mișcare și că lumea a ,,prins” din nou pofta de fotbal

MINERUL LUPENI – INTER PETRILA 2 – 0


MINERUL LUPENI (antr. Dan Voicu): Ad. Farcaș – D. Androne (ʹ46 D. Maria), Ciocârlan, Buțurcă, Șilip (ʹ77 N. Baraghin) – Bănceanu, I. Roșian, G. Rădulescu, Mândreci – D. Belei (min. 80 A. Harangozo), Băcăran (elim. min 75).
INTER PETRILA: (Adi Câmpean): Balasz-Simo – Motoca (min. 25 Sg. Badea), Lemnaru (min. 25 Bucșa, elim. min 76), Agapi (min. 81 Grecea), Ciort – Tăian , Horvath, Fl. Dobre, Velici – Zavracu , Diaconu (ʹ86 N. Bogdan).
Arbitru: Andrei Fodor – Deva. | Spectatori: 800.
Golurile: 1 – 0: Băcăran (min. 23) cu capul din centrarea lui D. Belei; 2 – 0 : D. Belei (min. 48) șut sec din 5 -6m.

FOTBAL. CAMP. JUD. HUNEDOARA. JUNIORI.


Genu Tuțu

Share by: