041022

Marți, 04 octombrie 2022

Henț cu mâna

"Dubla" lui nea Gogu

A plecat dintre noi într-un octombrie 2010. Avea doar 63 de ani. Îi împlinise cu câteva săptămâni înainte, pe 2 octombrie.

Cred că o zi memorabilă pentru Gogu Tonca, jucătorul cu peste 160 de meciuri de campionat sub culorile Jiului, în cei zece ani (1966-1976) cât a apărat cu dăruire culorile acestei echipe.

Pe 2 octombrie 1974, dublă satisfacție pentru Gogu Tonca. Împlinea în acea zi vârsta de 27 de ani și va marca golul nr. 2 în poarta scoțienilor de la Dundee United, ceea ce va aprinde flacăra speranței unei calificări în faza următoare a competiției Cupa Cupelor (în tur, la Dundee, Jiul pierduse cu 0-3).

Cu peste 10.000 de spectatori în vechea arenă a Jiului (actualul parc “Carol Schreter”), Jiul a jucat cu mult aplomb, pentru victorie, dar și pentru Gogu Tonca, un adevărat stâlp al apărării petroșenene.

Acum, la început de octombrie, la 48 de ani de la acel moment, ne-am amintit cu nostalgie de niște vremuri în care fotbalul se mânca pe pâine.

Fără a fi acuzați de exagerări, după efervescența de la meciul cu Oțelul Galați în Cupa României, se ivesc parcă-parcănoi orizonturi în ceea ce privește reînnodarea firului unor frumoase povești, marcate și de “dubla” lui Gogu Tonca în ´74… 


FOTBAL. LIGA A III-A, SERIA A 7-A

Liderul nu iartă

C.S.M Deva i-a spulberat pe cei de la Ezeriș (4–0), consolidându-și postura de lider al seriei, avându-l și pe Alex. Popescu cu 7 goluri, ca golgeter al campionatului.
Hațeganii lui Bona, la a patra înfrângere pe teren propriu, nu-și mai ies din vrie…
Aurul Brad, 1–2 cu A.C.S.O Filiași (după ce a condus cu 1– 0), nu reușește să câștige, la fel, Progresul Ezeriș rămâne fără victorie în acest campionat.
Distanța dintre liderul C.S.M Deva și Jiul s-a mărit la 6 puncte.

Jiul atestat, parafat, înregistrat!

Iată că după un an de zile, Jiul Petroșani a devenit echipă cu certificat de înregistrare a mărcii, cu nr. 184146 la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), având durata de protecție până în 11 noiembrie 2031.


Astfel, clubul își pune la adăpost toate componentele de imagine și marketing, în ceea ce privește comercializarea și securizarea brandului. Practic, marca înregistrată este un element esențial al strategiei de marketing.
,,Singurul care poate decide din acest moment de modul în care sunt gestionate produsele și serviciile legate de tot ceea ce înseamnă imaginea C.S.M Jiul Petroșani – articole de îmbrăcăminte, elemente figurative, drepturi de imagine etc. – nu se pot produce și comercializa decât cu acordul clubului. Orice încălcare a drepturilor prevăzute de OSIM vor fi sancționate de lege”, au precizat oficialii C.S.M Jiul Petroșani.

ANIVERSARE

La mulți ani, Tilică!

Homan, portarul cu "o mie" de nume: Stelian, Lulu, Tilică... A fost un portar și un om simpatic în Valea Jiului. A apărat la Jiul, Minerul Lupeni, AS Paroșeni Vulcan. De câțiva ani s-a retras în județul Prahova, de unde este originar. Ieri a împlinit 72 de ani, motiv pentru care îi adresăm lui Homan un sincer LA MULȚI ANI!

Genu Tuțu

Share by: