050822

Vineri, 05 august 2022

Henț cu mâna

Numai azi nu-i mâine!

Iată că a mai rămas doar o zi până la momentul aniversar al inaugurării stadionului, de acum 40 de ani. În mare parte – nimeni nu-i perfect – programul e pregătit. Se cunoaște ora de start a evenimentului, 14:00, cu meciul Jiul - Voința Sibiu, vor juca grupele de copii de la Under 10, 11, 12, 14, 15, apoi va urma “Duelul Generațiilor ´90-2000”, unde vor fi prezenți aproape 40 de foști jucători ai Jiului care au jucat în perioada respectivă, de asemenea, numeroși invitați de onoare, foști antrenori și conducători, plus decanul de vârstă al jiuliștilor, portarul Victor Zamfir din perioada anilor ´60.

Un moment în care m-am implicat sufletește și afectiv, chiar dacă la “coșul cu roade” s-au aruncat și alți parteneri de planetă...

Important este să ne bucurăm în egală măsură, cunoscători sau pânditori, de un moment marcant al istoriei, aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea stadionului din Petroșani.


JIUL PETROȘANI. ANIVERSARE. UN STADION LA 40 DE ANI (1982-2022)

AMR 1

A mai rămas O ZI până la aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea stadionului "Petre Libardi", fost "Jiul".

Pe 6 august a.c., între orele 14:00-18:00 sunt programate o serie de evenimente fotbalistice: prezentarea echipei actuale a Jiului (plus meci amical Jiul - Voința Sibiu), partide între juniorii clubului, prezentarea unor vechi simboluri ale echipei, "Duelul Generațiilor", între jucătorii Jiului anilor 1990-2000.

Vor fi peste 70 de foști și actuali jucători, antrenori și conducători.


INTRAREA ESTE LIBERĂ.



RUGBY

Premieră la Știința Petroșani, echipa de fete

Localitatea Cristian, jud. Brașov, a fost gazda unui inedit Turneu de dezvoltare la rugby feminin juniori, unde pentru prima oară în istoria sa, Știința Petroșani a avut o astfel de echipă.

Junioarele pregătite de Zoltan Huszer au avut o evoluție bună, sportiva Denisa Berechi obținând diploma pentru cea mai bună apărătoare a turneului.

Următorul turneu al echipei va fi pe 13 august a.c. la Câmpia Turzii, în cadrul unei competiții de rugby în 7.

FOTBAL. JUNIORI

Jiul pe... val, la "Marea Neagră"!

Echipa pregătită de Cosmin Kandut a dat curs invitației la turneul de la Eforie Nord, la Cupa ,,Marea Neagră”, la U.17 (gr. 2006-2007). Până la închiderea ediției nu s-au disputat Jiul – Kids Craiova, pentru locul 3. Vom reveni.

CUPA ,,MĂRII NEGRE” U 17


EFORIE, 1 AUGUST 2022
JIUL PETROȘANI – L. P. S VASLUI II 2 – 0
(CEPOI, MACHEDON)
JIUL PETROȘANI – F. C VOLUNTARI 2 – 0
(CEPOI, MITROFAN)
JIUL PETROȘANI – C. S. O OVIDIU 6 – 1
(CEPOI 2, PARDOS, DOZSA, IONIȚĂ, MACHEDON)
JIUL – L. P. S VASLUI I 0 – 0
(8 – 9, l.d.p)


MECI PENTRU LOCUL 3
JIUL – KIDS CRAIOVA

INEDIT

Program de la... Monika!

Am intrat în posesia unui ,,program – invitație” de la momentul inaugurării stadionului din Petroșani, pe 1 august 1982.

În 1982, Monika Kovacs (foto) avea 14 ani. S-a dus cu ,,gașca”, cu fratele mai mare Tibi la stadion. În sectorul ,,J” cum se indica pe prima pagină. Un program ce se întindea pe 9 ore (13:00 – 22:00)!
Au fost peste 30.000 de spectatori, aplaudând artiștii, fotbalul, atmosfera. Au fost momente spectaculoase cu artiști de renume ai momentului (Ștefan Bănică, Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Vasilica Tastaman, Dan Tufaru, George Mihăiță etc.) și fostele glorii ale Jiului (Gram, Romoșan, Farkas II, Libardi, Stockér, Naidin, Gogu Tonca etc.).
Pe lângă ei, au fost și alte prezențe (muzică populară, dresură de câini, demonstrații de gimnastică etc.).
Cum s-ar zice acum, un spectacol cu de toate!

Genu Tuțu

Share by: