051022

Miercuri, 05 octombrie 2022

Henț cu mâna

Tot mai aproape!

Se pare că toamna 2022 este una a renașterii unora dintre numele sportive cu rezonanțe în istoria Văii Jiului.

Încă mai trăim sub impresia acelor reușite momente de săptămâna trecută, când în Cupa României, Jiul Petroșani a făcut o figură frumoasă jucând de la egal la egal cu mai titrata Oțelul Galați. Dacă nu ar fi fost “blestemul” loviturilor de departajare, poate poate...

Minerul Lupeni a renăscut și ea în această toamnă, având un parcurs bun în campionat și în Cupa României, reactivarea echipei de pe Jiul de Vest stârnind interesul iubitorilor de fotbal din acea zonă și o doză de preocupare în plus pentru cei care mai scotocesc prin cotloanele presei de sport (haida-de!).

Știința Petroșani la rugby face eforturi și reușește să se mențină în elita celor mai buni, deși impactul cu noul format al Ligii Naționale nu a fost unul tocmai ușor.

Una peste alta, trei branduri ale sportului Văii Jiului și chiar Național, au găsit formele adecvate pentru a reintra în atenția publicului. Un public care trebuie să fie aproape de aceste echipe, care dau culoare sportului zonei, echipele fiind părtașe nu de puține ori în a face viața mai dulce.


FOTBAL. LIGA A IV-A, HUNEDOARA

Record de goluri

32 de goluri s-au marcat în cele cinci meciuri ale etapei a 5–a, acesta fiind un record de la începutul campionatului. Cu excepția echipei Minerul Lupeni, recent apărută pe harta fotbalului județean, celelalte trei echipe din Valea Jiului au cel mai slab sezon din ultimii 25–30 de ani, la un loc cumulând din 13 meciuri un singur punct (!?) și un golaveraj 15–49! Trei echipe în cădere liberă, oarecum, într-o situație de-a dreptul inexplicabilă.

Gloria Geaogiu merge ,,ceas”, după ce a spulberat Inter Petrila cu 7–0, continuă să conducă cu maxim de puncte în clasament. Interesant de urmărit derby-ul de clasament, sâmbătă, 8 octombrie a.c, dintre Minerul Lupeni și Gloria Geoagiu.

ECHIPELE DIN VALEA JIULUI

GLORIA GEOAGIU – INTER PETRILA 7 – 0
Gazdele au dezintegrat o echipă a Petrilei, parcă tot mai anonimă în exprimare, de la o etapă la alta….

DACIA ORĂȘTIE – MINERUL LUPENI 0 – 5
Victorie clară, prin golurile reușite de G. Rădulescu (2), I. Roșian, D. Belei, A. Harangozo.

ȘOIMUL BĂIȚA – MINERUL URICANI 5 – 3
Romanesc, Bălănean și Suvac au marcat pentru oaspeți cam târziu, la 0 – 4…

C.S.M VULCAN – C.S.M II DEVA 2 – 4
De la 0-2 la pauză, vulcănenii revin la 2-2 (goluri Horobeț, 23 de ani), dar apoi pe greșeli individuale pierd cu 2-3.

FOTBAL. CUPA ROMÂNIEI - FAZA JUD. HUNEDOARA

Azi, ultima strigare!

Se încheie azi faza grupelor în Cupa României, faza pe județ, un chin pentru majoritatea echipelor.


În Grupa a 3-a, Minerul Lupeni are nevoie de o victorie pentru a câștiga grupa, iar în Grupa a 4-a, situație echilibrată, primele trei având șanse egale.

Câștigătoarele celor patru grupe vor juca în primăvară semifinalele apoi învingătoarele, finala. Toate partidele vor începe de la ora 16:00.

RUGBY. LIGA NAȚIONALĂ.

Știința Petroșani la primul eșec

Neînvinsă în play-out-ul Ligii Naționale, Știința Petroșani a cedat greu la Cluj, acolo unde pe stadionul ,,Iuliu Hațieganu” gazdele s-au impus cu 24–17.


Gazdele au avut 4 eseuri și două transformări, în timp ce pentru petroșeneni au punctat: Baraulea (1 eseu), Andi Radu (1 eseu), Răzvan Barbu (1 tr., 1 l.p) și Borș (1 tr.). Știința Petroșani a folosit echipa: Vl. Popa, Vâlceanu, C. Olteanu – I. Tudor, Baraulea, A. Radu – Croitoru, Jody Rose – Țandea, Ivanciu, Iștoc – Curta, D. Ivan, Jerebie, Ghiarasim, Carvațchi, Năstăsiei, Cr. Zamfir.

ANIVERSARE

"Zăpadă", fundașul elegant

Astăzi, Florin Neagu, cel poreclit "Zăpadă". A jucat ñapte sezoane (1981-1988) la Jiul Petroșani, doar în Divizia "A". Bucureștean de origine, a făcut ucenicia în fotbal alături de Mircea Sandu, Pițurcă sau Ilie Balaci, a jucat în Naționala de juniori, apoi la F.C. Baia Mare și Șoimii Sibiu în Divizia "B", de unde a ajuns la Jiul Petroșani, de unde... a fugit în Turcia după un turneu în Siria și Iordania, de aici în Germania, unde va juca la Liga a IV-a și a V-a până în 1995.

Mereu aproape de Jiul, cu orice prilej aniversar, LA MULȚI ANI, Florin Neagu alias "Zăpadă", astăzi la împlinirea a 66 de ani!

Genu Tuțu

Share by: