061022

Joi, 06 octombrie 2022

Henț cu mâna

Rezultatele aduc publicul

Exprimarea din titlu se potrivește cel mai bine la fotbal. Echipele Jiul Petroșani și Minerul Lupeni (revenită în plan competițional după 12 ani de absență!) au un start bun în acest sezon, reușind să se impună prin jocuri bune, momentul din Cupa României, Jiul – Oțelul Galați, cu cei 5.000 de spectatori în tribune fiind relevant.

Apoi, lumea a început să vină și la meciuri, dorința pentru fotbal fiind evidentă și acolo. Că este așa, rezultatele aduc oamenii pe stadioane este elocvent. 

Am fost în weekend-ul trecut la Hațeg, loc cu gazde primitoare și amabile, la un Retezatul – Viitorul Șimian 0-3 și am rămas puțin șocat. De la cei peste 1.000 de spectatori de la barajul cu Magica Caransebeș și Jiul Petroșani, din prima etapă, abia dacă am numărat vreo sută de oameni!? Faptul că hațeganii nu câștigă niciun joc pe teren propriu, iată, se restrânge asupra interesului celor care vin îndeobște la stadion.

Peste două zile la Petroșani și la Lupeni, două derby-uri de clasament, Jiul Petroșani – C.S.M. Deva și Minerul Lupeni – Gloria Geoagiu.


HANDBAL JUNIOARE, FEMININ

C.S.S.P. dublă victorie

Două stări similare la echipele de handbal la fetele de la C.S.S Petroșani (antr. Alex. Rotaru).
Junioare II (16–17 ani) au avut un 13–12 la pauză cu cele de la Hundeoara, câștigând în final la o diferență de patru goluri.
Junioarele III (15–16 ani) au ,,dansat” pe ritmuri alerte cu ,,lanterna” C.S Novaci impunându-se la un scor categoric, 44–18.

,,Sunt mulțumit de participarea și implicarea fetelor la campionat. La junioare II am avut un adversar extrem de puternic în cele de la Hunedoara, dar mobilizarea exemplară a echipei a dus la victoria noastră” a precizat antrenorul Alexandru Rotaru de la C.S.S. Petroșani.

JUNIOARE III
C.S.S.P. a folosit lotul: Narcisa Cepoi, Amalia Cigmăian (portari), Iulia Năță (13 goluri), Bianca Oravecz (5 goluri), Ioana Temnean (5 goluri), Denisa Prună (5 goluri), Andrada Crăciun (5 goluri), Maia Petraru (4 goluri), Ariana Prună (3 goluri), Bianca Grecu (2 goluri), Iulia Temnean (1 gol), Karina Olărașu (1 gol).

JUNIOARE II
C.S.S.P a folosit lotul: Larisa Achim, Daria Bulancea, Narcisa Cepoi (portari), Lorena Postolache (7 goluri), Daria Șerban (6 goluri), Francesca Ciocoiu (5 goluri), Teodora Hartop (5 goluri), Maria Tuhuș (4 goluri), Iulia Niță (4 goluri), Raisa Corlan (2 goluri), Diana Bartha (1 gol), Samira Andrieș, Andreea Botar, Maria Macovei.

FOTBAL. LIGA A V-A, HUNEDOARA

Sântămărie Orlea, turație la maxim

Echipa de sub castel, Sântămărie Orlea, i-a năucit pe cei de la Sântandrei cu un sec 5-1 (3-0), având victorii pe linie în acest campionat.


*Au punctat pentru gazde Grozoni (2), Em. Băiconi, Cipr. Roșca și Flav. Dragoș, golul oaspeților fiind marcat de Poștaru, când gazdele conduceau cu 5-0. *Zarandul Crișcior își menține poziția secundă după victoria cu 2-1 la Ilia, golurile oaspeților fiind înscrise de Catană și Dâlv, pentru gazde punctând Fl. Roman, pentru 1-1. *C.S.C. Ilia a rămas în zece jucători după eliminarea lui Fenesi (min. 52), ca urmare a unui fault dur asupra unui adversar.

Genu Tuțu

Share by: