071022

Vineri, 07 octombrie 2022

Henț cu mâna

Longevivul

Andrei Sepci s-a născut acum... 111 ani (7 octombrie 1911), fiind un fotbalist talentat la Olimpia Satu Mare și “U” Cluj, mai exact, un portar cu reflexe deosebite și simț al plasamentului remarcabil, fiind și component al echipei Naționale.

După câteva experiențe ca antrenor la Minerul Baia Mare, Explozivi Făgăraș, Concordia Ploiești, vine în 1952 la Jiul Petroșani.

Va rămâne timp de cinci campionate, până în 1957. Va prinde o generație de jucători asimilată noțiunii de “perioadă de aur”, cu jucători de mare valoare precum Crâsnic, Romoșan, Farkas I și II, Guță Tănase, Paraschiva, Vasiu, Turcuș, Lică Panait sau Ciurdărescu. 

A menținut echipa pe locuri de mijloc, fiind un adversar de temut.

Ca și continuitate (într-un singur mandat) Andrei Sepci este al doilea cel mai longeviv antrenor, după Adalbert Szabo (1923-1934) la Jiul Petroșani.

Andrei Sepci a antrenat 5 ani la Jiul (1952-1957), fiind unul dintre cei mai constanți pe banca alb-negrilor. Aici, într-o fotografie din ultimul său sezon la echipa din Petroșani. Astăzi se împlinesc 111 ani de la nașterea sa.


FOTBAL. CUPA ROMÂNIEI - FAZA JUDEȚEANĂ

Lupeniul merge mai departe

Minerul Lupeni a intrat serios în lupta pentru Cupa României, încheind en fanfare faza grupelor, cu un scor de… set de tenis în fața celor de la General Berthelot. De altfel, este singura echipă calificată din Valea Jiului.


În Grupa a 4–a, C.S.M Vulcan a făcut un meci bun în fața celor de la Țara Hațegului Hațeg. Cosmin Horobeț fiind autorul a 3 goluri, celelalte fiind marcate de Selaje (2), Macariu (2), Buda, Her și D. Andrei.
Inter Petrila a încheiat și ea onorabil cu un 5–1 în dauna celor de la Călan, dar din toată această poveste, doar Minerul Lupeni s-a calificat în semifinalele județene ale Cupei României, care vor avea loc în primăvara viitoare.

MINERUL LUPENI – UNIREA GEN. BERTHELOT 6 – 1
Minerul Lupeni (antr. Dan Voicu): Militaru, D.Androne (min. 50 Șilip), Ciocârlan (min.46 Buțurcă), Burlan, D. Maria, Krafft, I. Roșian (min. 50 Tanți), Glăvan, Mândreci (min. 50 Moldovan), D. Belei, Rădulescu (min.50 Harangozo).
Unirea Gen. Berthelot (antr. Mircea Martinesc): Ciorogariu, Băcălete, Bocșa, Scripcuță, Martinesc, Gruia, Ionescu, Burtică, Ganea, Radu, Miculesc.
Arbitru: Sebastian Babalâc – Uricani. | Spectatori: 300.
GOLURILE:
1 – 0 – min. 19 Rădulescu din 7-8 m
1 – 1 – min. 30 Martinesc lovitură liberă de la 50 m!
2 – 1 – min. 32 Belei din 5 m
3 – 1 – min. 39 Rădulescu din 3m
4 – 1 – min. 65 Buțurcă șut din 16m
5 – 1 – min. 80 Moldovan din 3m
6 – 1 – min. 89 Harangozo de la 30m

FOTBAL. CAMP. JUD. JUNIORI - JUN. U19 (GR. 2003)

Jiul și Minerul Lupeni pe podium

Echipele pregătite de Cosmin Kandut (Jiul) și Lucu Lumperdean (Minerul Lupeni) sunt neînvinse după cinci etape. Din păcate, la polul opus, rezultate slabe pentru Minerul Uricani (antr. Raul Călina) și Inter Petrila (antr. Adrian Agapi), fără niciun punct... tot după cinci etape!

Genu Tuțu

Share by: