080622 fotoreportaj in teren FUNDAY

Miercuri, 8 iunie 2022

Henț cu mâna

Fane Țâră, vrăjitorul mingii

S-a născut la Calafat. Exact în urmă cu 56 de ani, pe 8 iunie 1966.

A fost un fotbalist interesant, care după două “mandate” la Rapid București (1984-1988, 1990-1995) și unul la Victoria București (1988-1989), a ajuns la Jiul Petroșani, în vara lui 1995. Aici, sub conducerea antrenorului Liță Dumitru, a avut o contribuție esențială la promovarea Jiului în Divizia “A”. A avut un sezon încântător la Petroșani, fiind repede adoptat de publicul din Valea Jiului, pe care nu de puține ori l-a răsplătit cu faze dintre cele mai frumoase. 

A venit la Jiul în plină maturitate fotbalistică, - avea 29 de ani, alungat de George Copu, primit de Miron Cozma.

Din păcate, după 12 etape s-a accidentat, a strâns din dinți, alături de bunii săi prieteni Toni Sedecaru, Leo Toader, Baicea, Matincă, reușind să promoveze la mare luptă cu Foresta Fălticeni. Și-a continuat cariera ca antrenor în zona Golfului Persic, la Naționala Kuweit-ului sau la echipa All Salmiya,


în paralel fiind antent și la fiul său Cătălin care a ajuns un cunoscut jucător la mai multe echipe (FC Brașov, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Viitorul Tg. Jiu, FC Voluntari etc.).

Fane Țâră rămâne pentru suporterii Jiului acea pată care a înfrumusețat panoplia echipei minerilor la acel moment.



Un gând bun din Valea Jiului și La Mulți Ani!

EVENIMENT. FOTOREPORTAJ ÎN TEREN.

FUN DAY, PRIMA EDIȚIE

Dacă la nivelul fotbalului mare (sic!) național încă se mai bâjbâie, iată că cei ce se ocupă de promovarea și învățarea fotbalului printre cei mici, se bucură de respectul nostru.


Am fost în week-end-ul din 5 iunie la stadionul ”Petre Libardi” din Petroșani (pe 1 august stadionul împlinește 40 de ani de la inaugurare), unde am văzut bucuria mare a celor mici.

Inițiativa …

… a aparținut antrenorilor care pregătesc grupele de juniori cu vârste între 7 și 18 ani de la Șc. de Fotbal ”Damian Militaru” și CSM Jiul, respectiv Damian Militaru, Cosmin Kandut, Cristi Costa, Sorin Ghițan, Dan Voina și Gabriel Rujoi. Peste 130 de copii, însoțiți de părinți, frați, bunici, rude, s-au prins în vârtejul probelor propuse de organizatori.


Concursul de abilități fotbalistice…

… a deschis ”petrecerea” de pe stadionul din Lunca Jiului. Aici, grupele 2002-2007 s-au întrecut la crossbar challange (lovirea a două mingi agățate la muchia barelor la vinclu) și la target-goal (trimiterea mingii prin orificii la porți mici, șut la țintă).

Deliciul a fost momentul ”pinata”, acel sport de origine mexicană, în care copiii trebuie să adune cât mai multe dulciuri dintr-un cerc, încercând să evite ”atacul” mascotei-lup.



Mămici și tătici…

… au oferit în continuare două partide de fotbal feminin, respectiv masculin, acestora din urmă fiindu-le opusă selecționata antrenorilor, în fața cărora au cedat cu 0-6…

La mămici, ”roșiile” au învins ”galbenele” cu 1-0 (gol Delia Kandut).


Premierea …

… a însemnat finalul primei ediții Fun Day câștigători fiind cu toții. Au fost oferite cutii cu ciocolată, trandafiri (doamnelor), medalii, diplome.

Per ansamblu, o reușită absolută, care s-a bucurat de mult succes, precum și de aprecierea reprezentanților AJF Hunedoara (Cristian Petrean – președinte, Cristian Gâț – vicepreședinte, Cosmin Danciu – șef Comisir de Arbitri).



  • Fun Day, ediția I


    Botón
  • Título de diapositiva

    Escriba su subtítulo aquí
    Botón
  • Título de diapositiva

    Escriba su subtítulo aquí
    Botón
  • Título de diapositiva

    Escriba su subtítulo aquí
    Botón
  • Título de diapositiva

    Escriba su subtítulo aquí
    Botón

Fun Day, prima ediție. Fotoreportaj în teren

Genu Tuțu

Share by: