090623

Vineri, 9 iunie 2023

Henț cu mâna

Un cvartet mai puțin. Regrete, doar după duet

Real Madrid, cea mai titrată echipă a planetei, într-o statistică generală, a cam clacat în acest sezon. Câștigarea Cupei Spaniei nu poate compensa prea mult cu pierderea campionatului sau ratarea finalei din Champions League, așa că despărțirea de câteva nume era ceva de așteptat.

Cvartetul ales pentru despărțire a fost Benzema-Asensio-Mariano-Hazard.

Pierdere grea, Karim Benzema, Balonul de aur 2022, care la 36 de ani, după 14 ani petrecuți la Real Madrid (25 de trofee, 647 meciuri, 353 goluri) a ales deșertul arab, plecând la Al Ittihad, pentru un salariu de 200 milioane euro anual. Cum să-l mai oprești?

Asensio, 27 de ani, din 2014 la Real Madrid, a părăsit si el Chamartinul unde se află „Santiago Bernabeu”, lăsând destule regrete.

În schimb Mariano Diaz și Eden Hazard s-au dovedit două pietre pe moară, neajutând cu nimic legendarul club spaniol.

Au plecat patru nume importante teoretic, de la Real Madrid, dar adevărata pierdere este doar pentru tandemul Asensio-Benzema. Poate că generația tânără, cu Rodrygo, Vinicius, Tchouameni, Valverde, Camavinga, Mendy, Ceballos va suplini, până la găsirea unei noi soluții, situația creată.

De văzut ce surprize pregătește Don Florentino. 


FOTBAL. JUNIORI

Un jiulist la Națională!

Pe 14 și 16 iunie a.c., orașul Lipova va fi gazda a două partide internaționale de juniori, România U.17 – Austria U.17.

Printre jucătorii selecționați este și Octavian Cepoi, în prezent component la echipei Rapid București, jucător care a făcut parte din lotul echipei Jiul Petroșani până în anul 2017, el fiind antrenat de Damian Militaru. 

A fost coleg, printre alții, cu actualii componenți ai Jiului, Bogd. Tomescu, Botoroagă sau Lovas, Căpriță, Iftimie.

Octavian Cepoi se remarcă prin joc bun cu ambele picioare, clarviziune și dorința de a munci cât mai mult. Este un mijlocaș central de mare talent, îi prevăd un viitor strălucit” a declarat fostul său antrenor de la Jiul – juniori, Damian Militaru.

Înainte de a ajunge la Rapid după ce a plecat de la Jiul Petroșani, Cepoi a mai jucat la Luceafărul Drobeta Turnu Severin și Academica Clinceni.


Lotul României U.17 convocat de antrenorul Ion Marin cu Austria cuprinde jucători de la Rapid, Farul, „U” Cluj, Steaua, Empoli (Italia), C.S.u craiova, Celta Vigo (Spania), Lecce, Verona (Italia).  

RUGBY. LIGA NAȚIONALĂ

Au învins cei mai "slabi"

Cele 662 kg ale jucătorilor Științei au învins cele 872 kilograme ale gălățenilor, deci, au câștigat cei mai „slabi”!
7 eseuri (Ivanciu, A. barbu, Andi Radu, Năstăsiei, Zamfir, Donici, Prescure), 5 transformări (Zamfir-4, Berbece-1 ) au adus o victorie clară a studenților la Galați, cu scorul de 48-11.

Au jucat pentru Știința: Jerebie, Adr. Radu, Olteanu-Baraulea, A. Barbu – Carvațchi, I. Tudor, Andi Radu-Zamfir, Iștoc-Donici, Năstăsiei, Ivanciu, Prescure – Florea. Au mai jucat: Vâlceanu, Căpușanu, Oct. Popa, Ghiarasim, Berbec, Țandea, Alexa.

Alexandru Lupu, un antrenor al Științei, cu zâmbetul pe buze, între o victorie și alta.

ANIVERSARE

Nicolae Georgevici - 80

Pe 6 iunie, Nicolae Georgevici a împlinit 80 de ani. Fost component al Jiului în perioada 1967 – 1972, a fost unul dintre cei mai buni fundași care au jucat la Petroșani.

A făcut parte din echipa care a jucat în finala Cupei României din 1972, pierdută cu Rapid, scor 0 – 2, pe stadionul „Republicii” din capitală. A debutat la Jiul, în Divizia „A”, sub conducerea antrenorului Ștefan Coidum, alături de V. Zamfir, Talpai, Stocker, Oct. Popescu, Peronescu, Libardi sau Naidin.

A strâns peste 120 de partide la nivelul Diviziei „A” (Liga I), fiind unul dintre cei mai apreciați fundași centrali din campionat.

Viață liniștită și cu sănătate în continuare, Nicolae Georgevici!

Genu Tuțu

Share by: