090922

Vineri, 9 septembrie 2022

Henț cu mâna

Prezența longevivului

L-am văzut în ultimii ani fiind prezent la toate invitațiile de aniversare a unor momente jubiliare la echipele pe la care a jucat.

Soarta nu a fost extrem de blândă, deși la un moment dat, părea o mare speranță pentru echipa de fotbal Jiul Petroșani. A fost “înregimentat” în garnitura Jiului 1970. Era un tânăr de 23 de ani, era greu să-ți faci loc în garnitura Jiului în care jucau în acea perioadă la mijloc, Kotormany, Adi Dodu, Libardi, Al. Nagy sau Mitică Urmeș. A rezistat, totuși în postura de rezervă timp de trei sezoane 1970-1973.

Apoi viața l-a dus spre alte traiectorii. Reapare însă în anii ´80 în calitate de antrenor, făcând vreme de mai bine de un deceniu un tandem de antrenori cu Dorel Maria, respectat în Valea Jiului, mai ales la nivelul echipei Minerul Uricani, echipă la care antrena la momentul promovării în Liga a III-a în 1990. Sobru, calculat, extrem de políticos, cel alintat “Măciucă”, va fi mereu prezent la evenimentele sportive din Valea Jiului. Așa cum a făcut-o și la aniversarea a 65 de ani de fotbal la Minerul Uricani.

Acesta este Marian Mihai, cel care mâine împlinește 75 de ani, cel căruia îi spunem să fie sănătos încă multă vreme de acum încolo!   


RUGBY. LIGA NAȚIONALĂ. ȘTIINȚA PETROȘANI

Victorie dificilă

Derby-ul etapei s-a consumat în ”Dealul Institutului”, Știința Petroșani întâlnind un adversar de tradiție, Grivița București. Petroșenenii au condus cu 6-0, dar oaspeții s-au apropiat la pauză la 6-5… Cu doi jucători eliminați – C. Marin, Mihaiuc-, bucureștenii fac față cu greu avalanșei petroșenene care duce scorul la 13-5, apoi Știința ”urcă” scorul prin două penalități la 19-5, grivițenii apropiindu-se la final la 19-12 în urma unui eseu, urmat de o transformare.
Pentru Știința au punctat Andi Radu (1 eseu), Răzvan Barbu (1 transf + 2 l.p.), Borș (2 l.p.). Echipa din Petroșani a jucat cu V. Popa, Vâlceanu, Olteanu – A. Barbu, Donici – Carvațchi, Ivanciu, Andi Radu – Croitoru, Borș, Straja, Tudor, Iștoc, Prescură – Curta, plus rezervele D. Ivan, Adr. Radu, Oct. Popa, Jerebie, Ghiarasim, R. Barbu, Rose, Berbece.
În perioada 10-24 septembrie a.c., va avea loc Campionatul Național de Rugby 7 Seniori cu 15 echipe pe trei etape. Știința Petroșani este cap de serie în Grupa A unde se mai află echipele Grivița București, CSU Cluj și Phoenix Brașov.
Etapa 1 va avea loc în zilele de 10, 11 septembrie a.c., la Iași, etapa a 2-a în 17-18 septembrie la Gura Humorului și etapa a 3-a în 24-25 septembrie la București.

FOTBAL, LIGA A V-A HUNEDOARA

ED. 2022-2023 - TUR-RETUR I

Genu Tuțu

Share by: