100424

Miercuri, 10 aprilie 2024

Henț cu mâna

Nu l-am uitat...

...pe Gheorghe Ene (II), Nea' Gică, așa cum îi spuneau fotbaliștii.

Ei bine, acum patru zile s-au împlinit 15 ani de la dispariția sa. Era pe 6 aprilie 2009. Nu am marcat momentul deoarece nu era zi de apariție a Cronicii Văii Jiului, iar pentru ieri și alaltăieri erau pregătite alte materiale.

Gheorghe Ene (II) a fost antrenor la Jiul Petroșani în campionatul 1976-1977 și 1978-1979. Perioada sa de vârf a fost acel prim sezon, când, Jiul a încheiat campionatul Diviziei „A” pe locul 5, cu acea formulă magică, 

din care făceau parte Cavai, Bădin, Ciupitu, Deleanu, Augustin, Bucurescu, Mulțescu sau Dumitrache.

A fost un bun comunicator cu jucătorii echipei Jiul, el însuși a fost un bun atacant al echipelor Rapid, Dinamo București și Dinamo Bacău, dar și a echipei Naționale.

S-a remarcat ca un om discret, conciliant, de bun simț.

Din păcate a încetat din viață la 6 aprilie 2009, la vârsta de 72 de ani.

Un pios omagiu, acum la 15 ani de la trecerea sa în neființă. 


FOTBAL. LIGA A IV-A HUNEDOARA

C.S.M. VULCAN - MINERUL LUPENI 1-3 (1-0)

Fiecare o repriză

Meci disputat la Vulcan, cu o echipă gazdă extrem de ambițioasă în prima parte a jocului, care va și deschide scopul în minutul 10 prin Ovidiu Vamos, cel mai bun jucător al primei reprize.


Lupenenii ies mai deciși după pauză și pe fondul căderii fizice a gazdelor, aceștia se duc mai avântat spre poarta lui Adi Farcaș - care se remarcă în min. 71 la lovitura de la 11m parată la șutul lui D. Creciunesc -, reușind să întoarcă rezultatul în favoarea lor.

Un meci în care ambele echipe au fost preocupate de fotbal, victoria revenind echipei care a gestionat per ansamblu mai bine partida. 

PLOAIA DE GOLURI

*35 de goluri s-au marcat în etapa trecută, echipele din deplasare punctând de 20 de ori.

*Scorul etapei, Gloria Geoagiu-Victoria Călan, 10-1, Andrei Pojoni reușind un hat-trick.

*Retezatul, 8-0 la C.S.M II Deva, „bătrânul” Pisoiu (45 ani) marcând două goluri.

*Inter Petrila, încă un semieșec acasă, 0-0 cu Dacia Orăștie, iar la Uricani, Minerul nu poate trece de C.S.C Sântămăria Orlea, scor 3-5, Marian Tomoni de la oaspeți, marcând trei goluri în primele 52 de minute.

*Pentru Minerul Uricani au punctat Roșu, Anghelina și Suvac. 


S-A FĂCUT DREPTATE!

Ar fi vrut unii ca Șoimul Băița - Minerul Lupeni 0-6 din teren, să fie altfel, dar n-a "ținut"! Comisia de Apel a analizat corect situația și a decis ca valabil rezultatul de pe teren.

CRONICA SPORTULUI VĂII JIULUI

Genu Tuțu

Share by: