110424

Joi, 11 aprilie 2024

Henț cu mâna

Start promițător

Știința Petroșani a început o nouă „sesiune” în liga secundă la rugby (D.N.S), cu un lot remaniat, cu un antrenor nou. S-a tras linie, este un moment zero. Start bun în Capitală, 17-17 cu Grivița București, un adversar de tradiție al Științei în anii de glorie. Cu puțin noroc, dacă nu se rata transformarea din final, Știința Petroșani s-ar fi întors cu toate punctele.

Va fi un campionat lung, cu 18 etape tur-retur, ce se va întinde pe tot anul calendaristic 2024. 

Cei care se ocupă de destinele echipei sunt încrezători în noua generație, care ar putea deveni din nou protagonista D.N.S, campionat pe care l-a câștigat în patru ediții (2015, 2019, 2020, 2021).

Evident și acum țelul este același. Echipa care anul trecut a aniversat cei 75 de ani de existență va încerca la aproape zece ani de la primul succes (2015) să reînoadă aceste performanțe. S-a văzut, în Liga Națională e greu fără o susținere financiară solidă. E greu la „masa bogaților”… Doar proștii și cârcotașii nu pricep asta.

Dar fie ca 2024 să fie sezonul unui nou început, să readucă spectacolul cu balonul oval în „Dealul Institutului”. 


RUGBY. DIVIZIA NAȚIONALĂ SENIORI (LIGA A II-A)

Știința Petroșani, start cu un egal

A început o nouă ediție la rugby a Diviziei Naționale Seniori (D.N.S, Liga a II-a), Știința Petroșani jucând în deplasare la Grivița București.

Echipa din „Dealul Institutului” antrenată de Gică Văcaru a prestat un joc bun, a condus cu 6-0, s-a apropiat la 10-9, 17-12 pentru gazde, egalând în final prin eșecul lui Cristi Curta din păcate netransformat, care ar fi adus victoria petroșenenilor.

Știința Petroșani a folosit echipa: Al. Bălan, Ciornea, Vâlceanu, C. Barbu, Ciule, Chințoiu, Mic, Ghiarasim, Croitoru, Țandea, Fülop, A. Savu (41p), Bencea, Peșterean, Keri și rezervele Alexa, Curta (1 eseu), Colompar, Filip, Ionaș, Năstăsiei, Cr. Zamfir, Octavian Popa.

RUGBY. DIVIZIA NAȚIONALĂ SENIORI | EDIȚIA 2024

TURUL

RETURUL

CRONICA SPORTULUI VĂII JIULUI

Genu Tuțu

Share by: