130922

Marți, 13 septembrie 2022

Henț cu mâna

Mihai, după "Keke"!

Plecarea lui Andrei Stocker “Keke”, dârzul fundaș din apărarea Jiului în perioada 1965-1976, în vara lui ´76 părea că lasă un gol imens în ofensiva petroșeneană.

Dar atunci este adus la Jiul Mihai Grigore Ciupitu, pe atunci în floarea vârstei fotbalistice, venind de la Universitatea Craiova. Prezența sa la Jiul a însemnat trei campionate la Petroșani, între anii 1976-1980, în poate cea maibunăgarnitură jiulistă, cu Cavai, Bădin, Bucurescu, Coco Deleanu, I. Augustin, Traian Stoica, Stoichiță, Dumitrache, Gigi Mulțescu sau Sălăgean. Jucase o finală de Cupă Balcanică în 1977, Jiul era respectată în toată țara.

A venit când avea 28 de ani, a plecat de la Jiul când avea 31 de ani, tot la Craiova, apoi pefinal de carieră la Chimia Rm. Vâlcea.

De neuitat în partida Jiul – F.C. Galați 3-0 în 1977, când din postura sa de fundaș, Ciupitu a marcat toate cele trei goluri! A fost, practic, fidel la trei echipe, Petrolul Ploiești (1970 – 1975), Jiul Petroșani (1976 – 1980) și Universitatea Craiova (1975 – 1976, 1980 – 1983), încheindu-și cariera la C.S.M. Drobeta Tr. Severin în 1985, la vârsta de 37 de ani.

Astăzi, la momentul împlinirii a 74 de ani, un sincer LA MULȚI ANI, MIHAI CIUPITU!


FOTBAL, LIGA A 3-A, SERIA A 7-A

Filiașul, în 12 jucători

Nu se poate spune că Jiul a jucat nemaipomenit, ba chiar o prestație sub cea cu Șimianul, dar de aici și până la a se fluiera împotrivă la aproape tot meciul, e cale lungă…


Un arbitru din Pitești care a ”suflat” într-o singură direcție, care a anulat Jiului un gol perfect valabil în min. 67 (autor Istratie), s-a dat un cartonaș roșu la Cocină (min. 75), ș-apoi a venit golul din minutul 89…
Mă bucur că jucătorii mei s-au trezit spre final și bine că am luat cele trei puncte. Am întâlnit o echipă Jiul foarte bună, bine așezată în teren, cu experiență. Am avut încredere în jucătorii mei, am avut șansă la ultima fază când am și marcat. Bine că am câștigat”, a spus antrenorul Filiașiului, Victor Naicu.


”Spionul” de la Deva


Am venit să-i văd pe Jiul pentru că marți (nr. azi) jucăm în Cupa României la Petroșani. Va fi un meci greu, îl vom trata cu multă seriozitate”, a declarat antrenorul Ștefan Nanu de la CSM Deva.


ACSO Filiași – Jiul Petroșani 1-0 (0-0)
ACSO Filiași (antr. Victor Naicu): Constantinescu – Scuturoiu, Calu, Stancu, R. Tudor – Chirițoiu, Armășelu, Călin, Rovența – Manolache, Fotescu. Pe bancă: Uruiocea, Udrea, Baidoo, Eshun, Vulpe, Militaru, Crețu, Voinescu, Miuțescu
Jiul Petroșani (antr. George Zima): I. Mureșan, Keszeg, L. Kis, Torkos (min. 60 Matei), Aerts (min. 80 Bădărău) - R. Sandu, Ferahaoui, L. Pop (min. 46 Istratie), Jurcuț – Cocină (eliminat min. 78 ), Dănăilă (min. 60 Amadou)
Arbitru: Marius Naidin din Pitești. Spectatori: 200
GOLUL: 1-0 Baidoo (min. 89 cu capul)

”URAGANUL” DEVA!


Cu un semieșec în etapa a 2-a pe teren propriu, 1-1 cu Retezatul Hațeg, devenii reușesc la a doua deplasare în campionat din nou o victorie clară, 3-0 la Șimian, instalând și un golgeter al seriei, Alex Popescu cu 4 goluri. Doar două echipe au învins pe teren propriu, ACSO Filiași (1-0 cu Jiul) și Viitorul II Tg. Jiu (3-0 cu Progresul Ezeriș). Nou promovata Retezatul Hațeg rămâne fără victorie, fiind la a doua înfrângere pe teren propriu.

Genu Tuțu

Share by: