140223

Marți, 14 februarie 2023

Henț cu mâna

Ancelotti dixit!

Carlo Ancelotti (63 ani) are deja 30 de ani de antrenorat. Când câștigi campionatele în țările Top 5 ale Europei, cu Juventus Torino, Chelsea, P.S.G, Bayern München și Real Madrid, nu poți să fi decât cel mai bun.

După perioada 2013 – 2015, la Real Madrid, Don Carlo a revenit în 2021 și a luat tot ce se putea: titlul în Spania, Supercupa, Liga Campionilor și acum trei zile Campionatul Mondial al Cluburilor.

Omul a început această meserie în 1995, la Reggiana în Italia, apoi ascensiunea sa a fost de neoprit.

După finala caștigată în weekend-ul trecut la Rabat (Maroc), 5-3 cu Al-Hilal, au apărut zvonuri că Don Carlo ar pleca din vară spre Naționala Braziliei. Ei bine, superantrenorul italian a ieșit la rampă lămurind situația cu cuvintele sale: „Eu îmi voi duce mandatul de antrenor la Real Madrid până în vara lui 2024. Nu plec de aici decât dacă mă dau afară. Nu a fost nimic adevărat, doar speculații de presă, care caută mereu senzaționalul”.

Așadar, Carlo Ancelotti (născut pe 10 iunie 1959) rămâne la Real Madrid, în ciuda celor care n-ar vrea acest lucru.


FOTBAL. AMICAL.

Retezatul Hațeg - Jiul Petroșani 2-0 (1-0)

Prima luptă, sub cetate

După două saptămâni de pregătire, Jiul Petroșani a ieșit din „bârlog”, pentru primul său amical din 2023.

Noul antrenor, Flavius Boroncoi, a putut vedea noile achiziții, alături de mai vechii componenți ai echipei.

Aflată la al treilea amical, Retezatul Hațeg s-a prezentat ca o echipă mai stăpână pe joc, jucând cu o viteză în plus față de Jiul.

A fost o partidă utilă, sunt mulțumit de cum au răspuns elevii mei, într-un meci disputat" a spus antrenorul hațeganilor, Daniel Bona.


De partea cealaltă, antrenorul Jiului, Flavius Boroncoi, a declarat: „Nu se poate trage încă o concluzie clară asupra randamentului echipei. Am avut două săptămâni încărcate, cu antrenamente la sală și mai puțin cu mingea. Mi-aș dori ca jucătorii Jiului să aibă orgoliu, să fie implicați, respectând istoria unui brand. Ce pot să spun? Avem mulți jucători tineri veniți la echipă, - Jisa, M. Popescu, Dobrean, Tănăsoiu, Covaci, sper să-i integrăm cât mai repede, până la reluarea campionatului, pe 11 martie. Va fi greu pentru accederea în play-off, dar eu zic că nu e imposibil.” a spus Flavius Boroncoi.

Următorul amical al Jiului va avea loc sâmbătă, 18 februarie, tot cu cei de la Retezatul Hațeg, probabil la Petroșani.


HANDBAL. CAMP. NAȚIONAL JUN. II (GR. 2006)

C.S.S. Petroșani pe podium

Victoria în deplasare de la Avântul Periam cu 36 – 27 (18 – 9), echipa C.S.S.P antrenată de Alex. Rotaru a obținut o victorie ce a propulsat-o pe locul 3 în seria G. Au jucat în acest meci: Larisa Achim, Daria Bulancea (portari), Lorena Postolache (7 g.), Alexia Onisie (6 g.), Andreea Botar (6 g.), Francesca Ciocoiu (4 g.), Raisa Corlan (2 g.), Daria Șerban (2 g.), Maria Tuhuț (1 gol), Bianca Oravecz (1 gol), Alexandra Crețan. 

Genu Tuțu

Share by: