140922

Miercuri, 14 septembrie 2022

Henț cu mâna

Stârpiți golanii de pe stadioane!

Când a fost dezastrul din finala Cupei Campionilor Europeni pe “Heysel”, la Bruxelles, i-au suspendat pe englezi vreo 5 ani din orice competiție continentală. Și s-au cumințit după aia, cumințeală transmisă din generație în generație, și iaca îi ține și azi.

La noi totul a luat-o razna în ultima vreme. Am devenit un popor ce nu mai are frică de nimeni și nimic. Un derbedeu de la Rapid, numit Săpunaru, iertat ani de zile pentru golăniile sale fără număr, pentru un comportament suburban, a făcut un circ monstru la Craiova.

La Sibiu, un conducător (și el trecut pe la “școala” Rapidului), numit Dănuț Perje, a sărit la bătaie aspura unui arbitru. Un antrenor numit Daniel Oprița a spus că își dorește cât mai multe bătăi pe stadioane cum că ăsta ar fi farmecul unui derby Steaua – Dinamo!? Da´ n-ai vrea tu, nebunule să-ți bată unii familia? Suporterii – pardon, golanii – de la Dinamo-Steaua au făcut praf și pulbere Arena Națională, incendiind și distrugând zeci de scaune, s-au bătut cu forțele de ordine.

Suspendați aceste echipe, dați-le amenzi de sute de milioane, lăsați-le fără suporteri vreo trei ani, altfel se va ajunge la moarte de om.

Eu doar v-am spus...


FOTBAL, LIGA A IV-A, HUNEDOARA

Au pierdut la scor după ce au condus

Minerul Uricani - Dacia Orăștie 2-5, după ce gazdele au avut 1-o în minutul 22 (gol Anghelina). A venit dubla lui Bustan și tripla lui D. Ioniță și s-a ales praful de echipa lui Sedecaru...

Inter Petrila a reușit o victorie în deplasare, 1-0 la CSM II Deva, iar Minerul Lupeni, după 1-1 la pauză este învinsă de Corvinul II Hunedoara cu 4-2 pe următoarea evoluție de scor: 0-1 (gol I. Roșian), 1-1 (Mitran), 1-2 (I. Roșian), 2-2 (Mitran), 3-2 (Mitran), 4-2 (Pocioian). În minutul 87, Buțurcă a luat cartonaș roșu.


VICTIME ALE ARBITRAJULUI


"Dacă am fi primit două penalty-uri, ce ni se cuveneau, alta ar fi fost situația. Am jucat bine o jumătate de oră, apoi ne-a lipsit atitudinea, dar repet, ni s-au refuzat două penalty-uri", a declarat Dan Voicu, antrenor Minerul Lupeni.

FOTBAL, LIGA A V-A, HUNEDOARA


Multe goluri în Unirea Gen. Berthelot - CSC Sântămărie Orlea (3-4), aceasta din urmă fiind lider neînvins după două etape.


Meci interesant la Gura Barza acolo unde echipa Zarandul (puneți domnilor care răspundeți de echipă articolul hotărât "L", nu vedeți că sună ca dracu´?) s-a impus cu 1-0 (gol Bratima, min. 12) în fața celor de la Real (?!) Sântandrei. Apropo, l-am văzut la linie pe Attila Vereș, unul dintre asistenții fugari de la acel meci de pomină Jiul-CSM Reșița de acum vreo două luni...

INTERVIU. EXCLUSIVITATE.

"Sunt mândru că joc la Știința Petroșani", declară Răzvan Barbu, component al echipei de rugby Știința Petroșani

Împlinind în această primăvară 29 de ani (n. 9 aprilie 1993) cu stilul său liniștit – n-ai zice că-i de zodie Berbec! – Răzvan Barbu de la Știința Petroșani are aerul unui adolescent. L-am provocat la o discuție ,,Liber la vorbe” pe canalul de youtube, sintetizând dintr-un dialog cât o repriză de rugby, câteva idei.

Reporter: Lupeni – București – Petroșani, un traseu rugbystic început acum vreo două decenii….
Răzvan Barbu: Da, am început de pe la opt ani, în 2002, cu antrenorul Adrian Șușinschi, am urmat toate treptele junioratului, am jucat la Lic.,,Aurel Vlaicu” București (antr. Laurențiu Codoi), apoi Metrorex București – campion U.19 în 2012 – , o perioadă la Dinamo (antr. Ștefan Demici), alături de Cosmin Rațiu, Dodo Munteanu, Mersoiu, Bogdan Cristea, toți din Lupeni. Am fost și junior al Științei Petroșani.

Reporter: Ai revenit după ,,etapele București” la Petroșani.
R. Barbu: Am respectat o clauză. Să revin la Știința după juniorat, dar nu regret. Sunt mândru că joc la Știința Petroșani.
Reporter: Păi da, că încet încet a venit și performanța. După anul 2015, Știința a dominat eșalonul valoric secund, Divizia Națională de Seniori.
R. Barbu: Da, în 2015 am câștigat D. N. S. În 2019, 2020, 2021 am câștigat titluri și la rugby Seven (Rugby în 7), iar din 2022, F. R. Rugby a comasat D. N. S cu Superliga, fiind astfel într-un campionat adevărat.
Reporter: E greu pe două planuri?
R. Barbu: E greu într-adevăr, dar ne-am asumat, ne place, avem un antrenor, Alexandru Lupu, care știe să ne mobilizeze, e bine așa.
Reporter: Momente internaționale?
R. Barbu: Destule și frumoase! Am efectuat turnee la rugby în 7 la Lyon (Franța) în 2014, la Manchester (Anglia) în 2015, am Jucat la Națională.
Reporter: Cum vezi această parte a doua a campionatului – al 105-lea din istoria rugbyului românesc – , ținând cont de locul 4 în grupa voastră, iar acum în play-out?
R. Barbu: Suntem zece echipe puternice, eu cred că vom fi în primele patru fără probleme. Cele mai grele meciuri au trecut, cu R. C Bârlad, C. S. M Galați și Grivița București, sper să-i bucurăm pe suporterii noștri în continuare.

Genu Tuțu

Share by: