141022

Vineri, 14 octombrie 2022

Henț cu mâna

Poate mâine...

Am lăudat și apreciat ceea ce s-a făcut la Jiul Petroșani de la începutul noului sezon 2022-2023. Dar din când în când, hai să-i tragem puțin de mânecă...

S-a adunat, totuși, ceva vreme – să tot fie o lună – de când nu s-a mai câștigat. De la acel 5-0 cu Viitorul II Tg. Jiu. Asta, e drept, în ciuda unor prestații remarcabile, în Cupa României cu Oțelul Galați (meci pierdut la penalty-uri), la Voința Lupac (0-1) cu ghinion și egalul de acasă (0-0) cu liderul C.S.M. Deva, de asemenea, un joc cu prestație bună în prima repriză.

Spectatorii vin la meci, aproape 1.000 la fiecare partidă, s-au atașat de echipă. Dar parcă lipsește ceva... Acel ceva, dincolo de alte explicații, numit victorie. Cred că după trei meciuri fără victorie, în aceste ultime două etape ale turului regular, Jiul ar trebui să meargă precum un tăvălug. Mâine la Tg. Cărbunești, poate poate.

Deși e greu, Gilortul nu a cedat niciun punct pe teren propriu, din cele patru partide susținute acasă. Ce-ar fi să fie acum altfel? Jiul are puterea și varianta victoriei. Hai că se poate!


FOTBAL. JUNIORI. CAMP. JUDEȚEAN U19 (GR. 2003)

Între 41-0 și 0-40!

Priviți ce discrepanță de clasament între locul 1 și ultimul loc: C.S.M. Deva nu a încasat niciun gol, Șoimul Băița n-a fost în stare să înscrie nimic!


Ce-o fi în capul unor astfel de echipe, cu referință la ultima?! Remarcabilă evoluția celor două echipe din Valea Jiului, Jiul și Minerul Lupeni, cu prezență pe podium, subliniind aici meritele celor doi antrenori, Cosmin Kandut (Jiul) și Lucu Lumperdean (Minerul Lupeni). Ambele echipe au făcut scor în deplasare la ultima etapă, Jiul 14 – 0 la Băița, Minerul Lupeni 10 – 0 la Uricani.

FOTBAL. CAMP. JUD. U15 GRUPA A 2-A (GR. 2007-2008)

Au ratat "elita"...

S-a încheiat campionatul de U15 (14-15 ani) la jucătorii județeni. Din păcate Șc. de Fotbal ,,Damian Militaru” din Petroșani a terminat pe locul 2, deși cu liderul a încheiat la egalitate 0 – 0 la Deva.

S-au remarcat de la petroșeneni Eric Mitrofan (portar), Robert Călin, Pedro Vreja (fundași), Denis Irimie, Albert Ragea (mijlocași), Dragoș Popa (6 goluri, atacant).

Genu Tuțu

Share by: