170123

Marți,17 ianuarie 2023

Henț cu mâna

Spulberați în deșert

Eee, da! Am văzut și derby-ul planetei, acolo, undeva între nisipurile Arabiei Saudite.

Întotdeauna mi-am asumat partenența ca suporter al celor de la Real Madrid. Și, trebuie să recunosc, că iată a venit și ziua umilinței. După mulți ani am simțit că a apărut o uzură a pieselor unei mașinării perfecte.

„Bujiile” Modrici și Kroos au ajuns la capătul puterii de aprindere, fisuri și la „lonjeroane”, acolo unde Carvajal și Rüdiger fac figurație, iar „supapa” Benzema a obosit și ea…

Dincolo de această figură de stil, Real Madrid a fost pradă ușoară pentru „motoarele” catalune, cu o tripletă Gavi - Pedri - Dembéle greu de oprit.

Ce mai, ne-au dat cu terenul în cap! Derby-ul spaniol, meciul de Supercupa Spaniei, a turnat mult nisip din Deșertul Ar Rub al Khali ce domină regatul saudit, vântul și nisipul  din Orient fiind total neprielnic celor de la Madrid.

E momentul ca Don Carlo Ancelotti să găsească rapid soluții, președintele Florentino Pérez să deschidă și el pușculița, până nu vine înghețul, după furtuna din deșert.


HANDBAL

Patru sportive de la C.S.S. Petroșani la lotul național

Sfârșitul de an 2022 și începutul de 2023 vine cu bune auspicii pentru secția de handbal a Clubului Sportiv Școlar Petroșani „zona” de junioare III (gr. 2008 - 2009), categorie de vârstă ce conduce în clasamentul Campionatului Național al Grupei J, a trimis spre loturile naționale patru sportive.

În perioada 12-18 decembrie 2022, la Lotul Național de Cadete a fost, într-o pregătire centralizată, Alexia Onisie (fostă elevă a prof. Elvis Stan de la C.S.M Vulcan), o extremă dreaptă de mare perspectivă, în prezent legitimată la C.S.S Petroșani.

Acum, la început de an 2023, în pregătirea de la Lotul Național de Excelență la Râmnicu Vâlcea, s-au aflat alte trei componente ale C.S.S Petroșani (antr. Prof. Alexandru Rotaru): Narcisa  Cepoi - portar, Iulia Niță - centru și Ioana Temneanu - inter stânga.

„Ne bucură faptul că putem trimite jucătoare la loturile naționale. Iată că Valea Jiului continuă să producă jucătoare de handbal, un sport cu tradiție și performanțe pe aceste locuri”, a   precizat antrenorul C.S.S.P, prof. Alexandru Rotaru. Campionatul Național la junioare III (gr. 2008) – unde se află în Seria J echipele C.S.S Petroșani și C.S.M Vulcan – se reia pe 29 ianuarie a.c., cu ultimele două etape din retur: etapa a 9–a, C.S.S.P – C.S.S Drob. Tr. Severin, C.S.M Vulcan – C.S.M Tg. Jiu și etapa a 10 –a, C.S.S Sibiu – C.S.M Vulcan, C.S.M Tg. Jiu – C.S.S Petroșani.

HANDBAL. REMEMBER.

De la începuturi...

Handbalul a apărut la Clubul Sportiv Școlar Petroșani încă de la înființarea instituției, în 1954.

Pe lângă sporturile de iarnă, în paralel au apărut activitățile de handbal și baschet sub îndrumarea profesorilor Constantin Căpățână și Mihai Pintea (pe locul actual între Judecătorie și sediul C.S.S.P). La început s-a numit echipa de handbal a Școlii Medii Mixte Petroșani, care a și reușit o primă performanță în 1960, când lotul pregătit de antrenorul Eugen Bartha obține titlul de campioană a regiunii Hunedoara.

De-aici încolo au venit și performanțele…

Genu Tuțu

Share by: