170223

Vineri, 17 februarie 2023

Henț cu mâna

Când nu mai au nevoie de tine...

Îl mai știți pe „câine până la moarte”, zis Dan Nistor, jucătorul de 35 de ani ajuns acum la „U” Cluj? De când a intrat în fotbalul mare, în 2008, omul a bifat 8 echipe. A început la Internațional Curtea de Argeș, apoi a avut perioade mai lungi pe la Pandurii Tg. Jiu și Dinamo București, un an pe la C.F.R Cluj ori Dacia Mioveni. 

În fine, prin 2020 ajunge la Univ. Craiova, bifează și 7 meciuri la Națională, dar ușor – ușor devine un balast.

Astfel, C.S.U Craiova lui Rotaru, îi zic „pas” și omul ajunge la „U” Cluj, printr-o îmbârligătură numită schimb de jucători.

Viață grea... Dan Nistor a acceptat o oarecare situație.

La urma urmei, fiecare-și duce crucea.


FOTBAL. AMICALE

Cu ochii pe adversare

Jiul Petroșani mai are de susținut trei meciuri din campionatul regular, la C.S.M Deva (11 martie), cu Gilortul Tg. Cărbunești (18 martie) și la Aurul Brad (25 martie).

Ce mai fac adversarele echipei din Petroșani?


C.S.M DEVA – MARCHEAZĂ UN EX. JIULIST!

Reîntoarsă din cantonamentul de iarnă, echipa de sub cetate, C.S.M DEVA, a susținut un joc amical cu Unirea Sântana, învingând cu 2 – 1, ambele goluri fiind marcate de fostul golgeter al Jiului, George Dănăilă (foto) care încearcă să-l facă uitat pe Kayondo, fostul golgeter devean, plecat în această iarnă. Antrenorul Ștefan Nanu a folosit un lot de 18 jucători în acest joc. Al doilea amical a avut loc miercuri, 15 februarie, în compania echipei de Liga a IV-a, Dacia Orăștie, scor 0 - 0, un meci în care au fost folosite rezervele.


AURUL BRAD – VICTORIE LA SCOR

„Lanterna Roșie” a Ligii a IV-a Hunedoara a întâlnit într-un meci de pregătire echipa Corvinul II Hunedoara (locul 4 în Liga a IV-a Hunedoara), pe care au înins-o cu 5 – 2, marcatori fiind Leaha, Trășcan, Tuhuț, Almășan, R. Cristian.


GILORTUL TG. CĂRBUNEȘTI – SCOR CU CRAIOVA

Echipa din Tg. Cărbunești a jucat miercuri, 15 februarie, la Univ. II Craiova, pierzând cu 0 – 1 (gol C. Stana). Primul joc a avut loc cu cei de la F.C.U II Craiova, învingând cu 6 – 0. Au marcat: Avrămescu, Roncea, Fl. Marica (2), Brujan și Pobirci.

IN MEMORIAM

"Inventatorul" baschetului la Petroșani

Pe 16 februarie a.c s-ar fi împlinit 94 de ani (1929 – 2023) de la nașterea profesorului Teodor Szilagyi. El rămâne omul care a „inventat” baschetul la Știința Petroșani. Baschetul la nivelul echipei Știința Petroșani îi datorează enorm, el fiind cel care în 1953 îi dă startul la acest club, creând o echipă ce va ajunge până la nivelul Diviziei ,,A”!


Vreme de trei decenii, baschetul va fi un port-drapel al sportului universitar petroșenean, aducând în arenă nume importante, sub bagheta lui Teodor Szylagyi, precum Bochiș, George David, Dan Manolescu, Sturek, Mihuț, Ghiță Alexe, Brăgaru ș.a. O echipă Știința Petroșani la baschet care a rezistat până prin 1990, după care s-a autodizolvat.

Dincolo de toate astea, rămâne memoria mentorului acestei frumoase echipe care a fost Teodor Szylagyi, remarcabil cadru universitar care a ținut baschetul la cote înalte vreme de peste 30 de ani.

Un pios omagiu, domnul profesor…

Genu Tuțu

Share by: