171023

Marți, 17 octombrie 2023

Henț cu mâna

Sâmbăta neagră...

Toamnă tristă pentru fotbalul Văii Jiului.

Toate echipele aflate în competițiile oficiale au fost făcute varză.

La Liga a IV-a, Minerul Uricani este cu ea însăși în competiție, 1-7 acasă e ceva normal, fie și cu Retezatul Hațeg. Inter Petrila își continuă și ea cursa spre subsol 2-6 (noroc că s-a jucat doar un „set”!?), la Aurul Brad vulcănenii au clacat pe teren propriu, 1-3 cu debutanții de la Orlea, Minerul Lupeni și-a pierdut statutul de lider, 1-2 la Geoagiu.

Jiul Petroșani, ciuca bătăilor, ținta ironiilor pe Facebook. O echipă fără orizont, care la meciul de 1-4 cu sătenii din Ghiroda, au amuțit tribunele, prin felul jenant în care s-au comportant.

Începem să dăm dreptate unor antrenori și foști jucători din Valea Jiului cum că s-a ales praful de acest sport pe aceste meleaguri. Oricine ce-ar spune sau ar căuta scuze, rezultatele sunt cartea de vizită. Cu o droaie de jucători blazați și fără spirit pentru culorile echipelor, veci-pururi nu se va mai face nimic.

Predați-le neștiutorilor ăstora o oră pe lună o lecție de istoria echipelor unde joacă ș-apoi mai vorbim.


FOTBAL. LIGA A III-A, SERIA A 7-A

Jiul Petroșani - C.S.C. Ghiroda 1-4 (0-3)

ASTA TRE(i)BUIA SĂ SE ÎNTÂMPLE!

Statistica ultimilor 60-70 nu-și amintește ca cineva să dea trei goluri Jiului la Petroșani. A venit feciorul lui Romulus Buia și s-a ocupat el de chestiunea asta...

C.S.C Ghiroda a dat patru, a mai avut două bare - minutul 21 și 26 Buia, și 5 (cinci) ocazii clare (minutul 29 și 37 Al. Popovici, minutul 42 Petruș, intervenție M. Popescu, minutul 88 Mancaș, minutul 90+3 D. Pop, apără M. Popescu) -, jiuliștii mulțumindu-se (sâc!) cu golul de onoare și cu o mare ocazie (minutul 52 a lui June).

Ce lipsește oare Jiului?

S-au perindat 3-4 antrenori în ultimul an, jucători au venit, au plecat, cine poate găsi o formulă de stabilitate? Și iată a venit acest moment, putem spune, jenant, 1-4 cu Ghiroda. Păcat de ce s-a făcut bine până acum. Poate îi scutură cineva pe băieții ăștia...

ETAPA OASPEȚILOR

*Trei victorii în deplasare au cam strâns clasamentul Seriei a 7-a.

*Șimianul, după 1-1 la pauză, se dezlănțuie și aplică un 3-1 „mititeilor” de la F.C.U II Craiova.

*Filiașul bate cu 1-0 la Tg. Cărbunești, cu un gol care rezistă din minutul 14.

*Jiul pierde fără drept de apel acasă cu Ghiroda, 1-4, iar C.S.M Deva scoate un egal la Lupac.



FOTBAL

Întâlnire inedită la A.J.F. Hunedoara

În cursul săptămânii trecute, în Aula Magna a Facultății de Inginerie Hunedoara a avut loc o întâlnire inedită, la invitația A.J.F Hunedoara, cu participarea unor conducători de cluburi, antrenori, jucători, arbitri și observatori.

A fost un prilej în care au fost făcute analize a ceea ce s-a întâmplat în primele etape ale actualului campionat, scoțându-se în relief importanța interpretării uniforme a legilor jocului.

Este evident că o cunoaștere mai bună a acestori legi și regulamente în rândul jucătorilor și antrenorilor poate contribui la îmbunătățirea activității fotbalistice, având convingerea că numărul avertismentelor și eliminărilor va fi într-o scădere, calitatea jocurilor fiind în creștere. Cei prezenți au conștientizat rolul pe care îl poate juca o cunoaștere mai bună a Legilor Jocului, mai ales în rândul jucătorilor, luându-se decizia ca și pe viitor să aibă loc astfel de întâlniri.

Genu Tuțu

Share by: