190423

Miercuri, 19 aprilie 2023

Henț cu mâna

Mimo Giuchici, ce fotbalist!

Despre Miroslav Giuchici, poetul (comunist) Adrian Păunescu spunea că era egalul lui Gicu Dobrin. Doar faptul că a jucat la „Poli Timișoara” și apoi la Jiul Petroșani, l-a frustrat de a fi component al echipei Naționale. Giuchici a ajuns la Jiul în anul 1980, într-un moment de cumpănă a carierei sale fotbalistice. Tocmai Jiul îi simțea lipsa acelui mare creator pe gazon, Gigi Mulțescu, care plecase la Dinamo București. Giuchici venea la Jiul pe un „vid de putere” în atac, Bucurescu și Sălăgean marcând în campionatul anterior, 1979 – 1980, un număr de 11 goluri împreună. 

Cam puțin... Lipsea scânteia, poezia din atac. Și-a venit Giuchici – avea 26 de ani – , refuzat de Mircea Lucescu la Națională, pe care antrenorul Petre Libardi l-a reactivat excepțional: 15 goluri în sezonul 1980 – 1981, 7 goluri în 1981 – 1982 . Era perioada în care Jiul era cantonată în primele 10 – 12 echipe (din 18) ale Ligii I, fiind în general ieșită din „bătaia puștii” a zonei de retrogradare. În cele două sezoane, cât a jucat la Petroșani, Mimo Giuchici a dat culoare, un farmec aparte fotbalului. A fost iubit și apreciat, făcând nu de puține ori deliciul tribunelor. Ieri a împlinit 69 de ani. De-aici, dintr-un colț de pagină, îi spunem lui Mimo Giuchici: un sincer La Mulți Ani!


FOTBAL. LIGA A III-A, SERIA A 7-A

Aurul Brad - Jiul Petroșani 0 - 4 (0 - 1)

Ce revenire!

Cocină, hat-trick!

*Jocuri echilibrate în play-off, la Filiași gazdele câștigând din penalty (1 – 0 cu Viitorul Șimian), iar C.S.M Deva rămâne neînvinsă;

*Scoruri mari în play-out, aici lucrurile părând a se limpezi în ceea ce privește retrogradarea, cu echipele din Tg. Jiu și Ezeriș aflate pe făraș;

Jiul se pare că și-a regăsit „profilul”, în Vinerea Mare, când realmente și-a revenit, după o lungă perioadă de letargie, demonstrând o capacitate și combativitate pe care o așteptam cam demult... Antrenorul Flavius Boroncoi a dat credit unor jucători tineri – Mario Popescu, Darius Fage, Bădărău, Tănăsoiu, Lovas, Dobrean – , care având în spate o apărare care a prins un contur clar în ultima vreme, au jucat cu mult curaj și aplomb.

În sfârșit, s-a ajuns la ceea ce îmi doream! Echipa a avut atitudine, am mai avut vreo trei ocazii clare, cam așa ar trebui să ne prezentăm de fiecare dată” a declarat după meci antrenorul Jiului, Flavius Boroncoi.

Daniel Cocină, autorul a trei goluri la Brad

FOTBAL. LIGA A IV-A HUNEDOARA

C.S.M. Vulcan - Minerul Lupeni 0 - 3 (0 - 1)

...și două bare!

Minerul Lupeni și-a onorat poziția de lider al clasamentului, dominând jocul categoric, după un prim sfert de oră echilibrat. Dacă la victoria cu 3 – 0 de la Vulcan adăugăm și cele două mingi trimise în bară – min. 50 A. Harangozo, min. 61 Bănceanu – și faptul că portarul Adi Farcaș a „șomat” tot meciul, avem dimensiunea acestui rezultat în toată realitatea sa.


Genu Tuțu

Share by: