190522 fotbal juniori

Joi, 19 mai 2022

Henț cu mâna

Ziua primului meci

Suntem în Croația, la Omis. Frumosul oraș de la gura de vărsare a râului Cetina în Marea Adriatică, undeva între Split și Dubrovnik. Aici are loc a 5-a ediție a MHWC – Master Handbal World Cup – o competiție mondială pentru echipe de handbal peste 35 de ani, având bucuria de a însoți echipa de old-boys “Alpha RO HC” construită pe scheletul Știința Petroșani a anilor ´80-´90 la inițiativa lui “Zât” Gavrilă, acum stabilit în SUA, dar cu inima la Petroșani.

Echipa din Petroșani participă pentru al 2-lea an consecutiv, având de acum experiența primei participări.

Azi e programat prima dintre cele patru partide din grupa A, meciul cu cei de la HC Kharkov din Ucraina. Un meci, oarecum, cu o conotație aparte, ținând cont de starea de război din țara vecină.

Undeva, pe la ora 17:00, ora locală, vor intra în arenă “bătrânii” lupi ai handbalului petroșenean.

Vom fi acolo, minut cu minut, așa cum e firesc pentru un reporter de sport care nu scrie după ureche sau oferă informații culese pe după corcoduș.

Să fie într-un ceas bun!

FOTBAL JUNIORI

CAMP. JUD. HUNEDOARA JUNIORI U 19 (GR. 2003)


Surpiza numită Șoimuș!


Campionatul județean al celor mai “bătrâni” juniori, U19 (gr. 2003) are o desfășurare coerentă, constantă, ideea ruperii de la matineul Ligii a IV-a fiind una excelentă.

Privind clasamentul la zi de la această categorie de vârstă, iată, înainte cu două etape de final, apare pe prima poziție această echipă Viitorul Șoimuș, cu victorii pe linie și peste 100 de goluri marcate!

Jiul Petroșani (antr. Cosmin Kanduth) nu stă nici ea rău, conturându-se un loc 3.

Celelalte echipe din Valea Jiului, locuri mai modeste, dar vorba aceea, după posibilități...

CAMP. JUD. HUNEDOARA JUNIORI U 17 (GR. 2005)


Vulcanul singuratic...


La categoria de vârstă U 17, Valea Jiului este reprezentată de o singură echipă, pregătită de Gabi Nuțu, omul care se dedică de o viață juniorilor. Un campionat pentru Vulcan, nici prea-prea, nici foarte-foarte...

Undeva, acolo la mijlocul clasamentului, CSM Vulcan va încerca să ocupe la finalul sezonului un loc pe podium.

CAMP. JUD. HUNEDOARA JUNIORI U 15 (GR. 2007)


I´m sorry, Sorii Juniors rade tot!


De câțiva ani, la Lupeni, Sorin Bejan și Sorin Corpadi fac o treabă bună cu acele grupe… grupate sub numele de ”Sorii Juniors”. Dovadă stă faptul că și anul acesta, echipa de juniori U 15 (gr. 2007) înregistrează rezultate la scor (11-0 la Călan, 12-0 cu CS Hunedoara), având câteva reale talente.

ACS Școala de Fotbal ”Damian Militaru” Petroșani ține și ea aproape, deci, cele două reprezentante ale Vîii Jiului ”dau bine” la clasamentul play-off-ului în Campionatul județean al juniorilor U 15.

Genu Tuțu

Share by: