190722

Marți, 19 iulie 2022

Henț cu mâna

Eternul îngâmfat

Dan Petrescu nu știe să zâmbească, n-are emoții și trăiri, ci doar clauze. Tot pândește un eșec major cu C.F.R. Cluj, (poate “îi iese” cu andorezii!), doar doar l-or da lingăii lui Neluțu Varga afară, procopsindu-se și cu vreo 400.000 de euro conform clauzei.

Nici cu Rapid București n-a arătat mare lucru în prima etapă de campionat, s-a chinut cu giuleștenii pentru un 1-0 amărât, iar portarului “Pufi” Bălgrădean ar trebui vedetele – alea expirate, alde Holban, Deak, sau Camora – să-i dea toată indemnizația lor pe vreo trei luni. 

De când îl știm, numai cu figuri în cap, cu tertipuri declarative de doi lei, ba că-i frică, ba că nu, de unii ori de alții, ba că ce echipă mare și tare e C.F.R.-ul.

Frate Petrescule, arată-ți mușchii cu ăia de prin Armenia, Luxemburg sau Andorra, adevărate “puteri” în fotbalul european și după aia fă pixul mare.

Și nu te mai lăsa rugat, ca un îngâmfat ce ești, să vii la interviuri la care ești obligat (că doar iei bani acolo-șa!), miștocărind pe toată lumea.

Fii bărbat, ce naiba!   

JIUL PETROȘANI. ANIVERSARE. UN STADION LA 40 DE ANI (1982-2022)

AMR 18

SĂ NU-I UITĂM!

Ultimul moment marcant la Petroșani, legat de istoria Jiului, s-a întâmplat în anul 2019 când echipa a împlinit 100 de ani de existență. De atunci au trecut trei ani și fiecare an a răpit istoriei Jiului câte trei nume. În total, 9 jucători, antrenori sau conducători au decedat, fiecare ducând cu el poveștile echipei în alb – negru.


În anul 2020 ne-au părăsit ,,tunarul” anilor ´70, VASILE ,,BOMBO” IONESCU, apoi antrenorul IONUȚ POPA, cel care a contribuit la promovarea din 2005 și legendarul președinte MIRCEA PASCU (foto).
Anul 2021 a fost anul dispariției lui
IOAN DANCIU, președinte al Jiului, la fel ca și ILIE BĂLĂNESCU. Un caz special, comentatorul ION GHIȚULESCU, cel care a debutat în 1955, la un meci C.C.A – JIUL.
În primele șase luni ale lui 2022 au murit foștii jucători
LUDOVIC TALPAI și ADRIAN DODU, dar și fostul președinte ADI COȘOREANU.
Tuturor, un pios omagiu și un moment de reculegere pe 6 august.

FOTBAL. AMICAL. REPORTER ÎN TEREN.

PRIMUL TEST


În week-end-ul trecut, a avut loc primul joc de pregătire al Jiului, după prima săptămână de antrenamente cu noul antrenor George Zima.

A fost un meci-școală, pe terenul nr. 2 din Complexul Sportiv ,,Petre Libardi”, echipei divizionare de Liga a III-a fiindu-i opusă echipa de juniori Under 19 a Jiului.
A fost un test util pentru ambele echipe; desigur până la urmă maturitatea echipei de seniori copleșindu-i pe ,,frații” mai mici de la U. 19, unde au evoluat foarte mulți jucători tineri: M. Popa, Cr. Călin, Machedon (15ani), Piscureanu, Udrea, D. Mitrofan, Iftimie (16 ani). În echipa de seniori au evoluat și câțiva jucători noi, cum ar fi: Bg. Matei și Mareș, reveniți la Jiul, Cornicioiu de la Gilortul Tg. Cărbunești, Dănăilă de la Hușana Huși, Jurcuț de la Lotus Băile Felix sau Daina de la Foresta Tileag.
,,
A fost un joc util, echipa s-a prezentat pozitiv, cu poftă de joc și implicare. Sunt semne bune, eu sunt mulțumit în această fază, desigur, până la ora startului vom mai avea de pus la punct destule lucruri”, a declarat antrenorul George Zima (foto).
Următorul joc amical, Jiul îl va susține vineri 22 iulie, în deplasare la ,,Poli” Timișoara.


JIUL – JIUL UNDER 19   9-0 (3-0)
Jiul seniori (antr. George Zima): Bg. Tomescu – Rob. David, Botoroagă, Torkos, Caralicea – Stoicoiu, R. Sandu, Mareș, Mazilu – Dănăilă, Cornicioiu.
Au mai jucat: Goilean, Bg. Matei, Daina, Bădărău, G. Turcu, Jurcuț, Tuță.

Jiul U. 19 (antr. Cosmin Kandut): G. Marcu – Piscureanu, Căpriță, Vânătoru, Gheocea – Rus, D. Mitrofan, Cepoi, Iftimie – Văduva, Seb. Popescu.
Au mai jucat: Erkedi (portar), M. Popa, Cr. Călin, Machedon, Udrea, Rad.

Au marcat: G. Turcu (2), Jurcuț (2), Dănăilă, Cornicioiu, Mareș, Daina, Tuță.


Genu Tuțu

Share by: