200622 Henț cu mâna

Luni, 20 iunie 2022

Henț cu mâna

Liga a IV-a, civilizație de prima!

De când mă duc la fotbal, n-am văzut... ce-am văzut la Hațeg, la meciul tur de baraj dintre două echipe de Liga a IV-a, Retezatul și Magica Caransebeș. Iată că se mai pot întâmpla și astfel de lucruri.

Cu vreo jumătate de oră înainte de startul partidei, pe stadion și-a făcut apariția galeria echipei din Banat, vreo sută de oameni, cu steagul echipei lor, scandând și cântând într-un mod civilizat. În momentul în care aceștia eu trecut pe lângă la fel de activa galerie a gazdelor, hațeganii au început să-i aplaude pe cei de la Caransebeș! 

Un gest mai rar văzut pe stadioanele noastre, indiferent de nivelul la care se află ele. Obișnuiți cu animozități și veșnic cu cuvinte urâte, ba la Craiova, București sau oriunde altundeva, iată că de data asta, un public dintr-un oraș mic, a dat o lecție de comportament civilizat, la fel precum în preajma sa am văzut doi oameni, primarul Pușcaș și finanțatorul Buzducea, plini de calm, bun simț și respect.

O atmosferă superbă creată de peste 1500 de spectatori, care au avut o altă abordare decât golăneala generală pe care o găsim pe meleagurile mioritice.

Bravo, Hațeg! Bravo, Caransebeș!

Genu Tuțu

Share by: