20223

Joi, 2 februarie 2023

Henț cu mâna

Piți se întoarce!

A picat, oarecum ca o bombă, arestarea lui Victor Pițurcă. Și nu de la fotbal i se trage, ci de la un șmen cu niște măști de care au profitat o grămadă de șmecheri în pandemie. Iaca, acolo, un fleac de vreo 2,2 milioane de euro.

Oricum, Piți nu e la prima abatere. A început-o prin 1989, când a stat la pușcărie vreo două luni pentru jocuri de noroc ilegale. 

Acum zece ani, prin 2013, a primit închisoare, un an, cu suspendare, în dosarul „valiza”, pentru mărturie mincinoasă.

Deci, omul are antecedente, dar de data asta e groasă rău. Și cum așchia nu sare de... Pițurcă, fiul său Alexandru (fost și el un fotbalist de trei lulele) e implicat și el serios în povestea asta. Așa tată, așa fiu!

Treaba-i groasă rău pentru nea Piți. Nu se știe cine mai bagă bățul prin gard, ce se mai scormonește. Să vedem ce-o mai fi.


ANIVERSARE

Un mare jucător al Jiului s-a născut pe 2 februarie

Janos Bojtor - portarul golgeter!

Astăzi împlinește 65 de ani. Janos Bojtor, portarul Jiului în perioada 1986-1989 are o poveste specială legată de un meci Jiul-Universitatea Craiova, 3-0, în etapa a 29-a a sezonului 1986-1987.

Din postura sa de portar, a fost desemnat să execute… două lovituri de la 11 m în acel meci, învingându-l pe omologul său Silviu Lung. În minutul 78, Lasconi este „agățat” în careu de Adrian Popescu, penalty clar, trage Bojtor în dreapta lui Lung și 1-0. Patru minute mai târziu, Gigi Mulțescu este „cosit” în careu, din nou 11 m, din nou Bojtor execută și înscrie! Cu siguranță o performanță greu de egalat, Janos Bojtor intrând în galeria marilor portari pe care i-a avut Jiul Petroșani de-a lungul timpului.

Încă o dată, dintr-un colț de pagină de ziar, La Mulți Ani pentru a 65-a aniversare a lui Janos Bojtor.

ARTE MARȚIALE

Speranțe pentru Matias

Recenta competiție de la Cairo (Egipt), W.K.F – Premier League, n-a fost una de succes pentru sportivii români. Petroșăneanca Miruna Mălăuță (22 ani) a ajuns doar până în grupele principale și cam atât…
În schimb, sunt speranțe pentru rezultate bune la Campionatul European de Karate – cadeți, juniori, U.21 – ce se va desfășura în perioada 3-5 februarie a.c la Larnaca în Cipru.
Ne vom deplasa cu un lot de 34 de sportivi, printre care și petroșăneanul Matias Popescu (14 ani), alături de mine în staff-ul tehnic fiind și antrenorul Traian Iancu de la Dinamo București și șeful delegației, doamna Ștefania Sandu. Sperăm într-un rezultat bun”, a declarat antrenorul Radu Polifronie de la Polikarate Petroșani.

Genu Tuțu

Share by: