210922

Miercuri, 21 septembrie 2022

Henț cu mâna

Ce-au fost și ce-au ajuns. Excepție Oțelul Galați.

De când cu play-off-ul în Cupa României, ne mai uităm și noi prin “grădina” Ligii a II-a. Oțelul Galați, lider la zi, este singura echipă fără înfrângere, după șapte etape. Cu siguranță un examen deloc ușor pentru Jiul, exact peste o săptămână.

Privind însă “dincolo de poezie”, vedem dezastrul unor echipe în fața cărora altădată tremura o jumătate de Românie.

În Liga a II-a, Dinamo București este o rușine, fiind tot mai aproape de “sectorul trei” al fotbalului românesc, iar ăia, Astra Giurgiu, cândva nu de mult campioni ai țării, au fost umilițo acasă cu 0-13 (!?) de un fel de clonă numită C.S. Dinamo București (oare câte or mai fi?!). Ce rușine! Iată, confuziile și “contuziile” au creat situații fără precedent. La un moment dat erau vreo trei “Poli” Timișoara, acu´ a mai rămas una, vai mama ei, prin Liga a II-a. C.S.A. Steaua cică urmașa marelui C.C.A., se zvârcolește și ea prin anonimat, departe de ceea ce au vrut a genera.

Chiar că lucrurile au luat-o razna...


FOTBAL. LIGA A IV-A HUNEDOARA

Minerul Lupeni - Inter Petrila 2-0 (1-0)


Mai ușor decât arată scorul

Un frig tăios de toamnă nu a putut opri vreo 600 de spectatori care au luat loc în tribunele stadionului din Lupeni. Ca suporteri ai echipei Minerul, n-au avut ce regreta, echipa lor câștigând fără prea mari probleme o echipă a Petrilei, cu puține veleități tehnice.


Chiar în minutul 3, D. Androne, de la 25m, i-a la țintă bara transversală, tot el având la 1–0, o mare ocazie a minutului 34. Mândreci (min. 38) și I. Roșian (min. 49) puteau majora scorul, apoi Bănceanu (min.53) trimite și el cu capul în transversală, vine golul este 2 – 0 care pune capăt semnelor de întrebare asupra învingătorilor.

O ETAPĂ A GAZDELOR


Doar un gol au reușit oaspeții în etapa a 3–a, C. S. M. II Deva, 1-1 la Viitorul Șoimuș. Vulcanul a rezistat o repriză la Băița, apoi gazdele au învins cu 3–1. Minerul Uricani a condus la pauză cu 1–0 la Geoagiu (gol Lera în min. 7), apoi Gloria s-a impus câștigând cu 4-1. Și Corvinul II a condus cu 2–0 la pauză, la Orăștie, apoi a pierdut, 2–3 în fața Daciei din localitate.

FOTBAL. LIGA A V-A HUNEDOARA


Au rezistat o repriză

Ponorul Vața a deschis scorul la Ilia (gol Bulz min. 16), apoi gazdele și-au revenit câștigând cu 3-2.


Scor de forfait în meciul C.S.C.S. Orlea - Zarandul Crișcior 3-0 (3-0), cu goluri marcate în 20 de minute de Cipr. Roșca, Tomoni și Iancu Sterp.

IN MEMORIAM


Marin Peronescu ar fi împlinit 85 de ani

A fost o extremă... extrem de eficientă, jucând la Jiul între anii 1962-1972. Zece campionate, ca extremă stânga sau dreapta. A acumulat 147 de meciuri în Divizia "A", marcând 30 de goluri, ocupând locul 19 all-time ca număr de jocuri și locul 11 ca număr de goluri, pentru Jiul Petroșani.

Jucător emblematic al Jiului, astăzi ar fi împlinit 85 de ani. Un pios omagiu pentru marele jucător Marin Peronescu, pentru momentul aniversar care ar fi trebuit să fie azi...

Genu Tuțu

Share by: