220223

Miercuri, 22 februarie 2023

Henț cu mâna

Uite cine vorbește!

De râsul lumii nemulțumirea antrenorului Xavi Hernandes Creus de la F.C. Barcelona, după semi-eșecul echipei sale din Divizia „B” europeană zisă Europa League, acele 2 – 2 cu Manchester United. Semi-învinsul Xavi a reclamat un penalty în min. 85, un henț la Fred, văzut doar de el.

Ooo, mon cher, matale vorbești? Păi tocmai acum vă furară arbitrii, când planeta vuiește și se cutremură (pușchea pe limbă!) de șmenurile care Barcelona le-a făcut vreo 15 ani în campionatul spaniol, legat de corupția din arbitrajul de acolo? 

În doi ani nimeni nu a dat niciun penalty împotriva Barcelonei (2016 – 2018), a fost penalizată cu cele mai puține cartonașe galbene și roșii. Păi fiindcă în acești 15 ani, toți președinții clubului catalan au dat spăgi în valoare de peste 7 milioane de euro în conturile lui José Maria Negreira, vicepreședintele Comitetului Tehnic al Arbitrilor din Spania.

Și ăsta e doar începutul descoperirii matrapazlâcurilor barcelonezilor în campionatul spaniol.

Ș-atunci vine señor Xavi Hernandes Creus să dea lecții de etică în arbitraj?! Mai lasă garda jos, tati, că-i beleaua pe voi cât casa.


HANDBAL

C.S.S. Petroșani, victorii în linie

Din nou etapă bună pentru cele două echipe de junioare II și III ale C.S.S.P, echipa antrenată de Alexandru Rotaru ieșind victorioasă în ambele partide susținute la Petroșani în weekend-ul trecut. Ambele partide au fost câștigate destul de confortabil la diferențe bune de scor.

Junioarele II (16 – 17 ani) au avut un joc bun pe construcție, cu reușite în atac, victoria lor la 9 goluri diferență (37 – 28 cu L.P.S Banatul Timișoara) fiind una clară.

Au jucat și au marcat: Larisa Achim, Daria Bulancea, Narcisa Cepoi (portar), Lorena Postolache (9 goluri), Francesca Ciocoiu (8 goluri), Ioana Temneanu (4 goluri), Bianca Oravetz (4 goluri), Maria Tuhuț (4 goluri), Daria Șindea (3 goluri), Daria Șerban (2 goluri), Alexia Onisie (2 goluri), Raisa Corlan ( 1 gol) și Samira Andrieși.
La junioare III (14 – 15 ani), C.S.S.P a învins cu 29 – 22 pe cele de la C.S.S D.T. Severin, într-o partidă în care Bianca Oravetz a marcat 7 goluri, urmată de Ioana Temneanu (5 goluri) și Bianca Grecu (4 goluri).

COMEMORARE

Tiberiu Bone - 40

Eugen Iordache - 35

Au fost două nume care au marcat istoria echipei Jiul Petroșani. Unul ca jucător, celălalt ca antrenor.

TIBERIU BONE (născut în 1929), a jucat la Jiul patru campionate 1946 – 1950, ajungând la Petroșani când avea 17 ani! Fusese junior la marele C.A Oradea. De la Jiul a plecat la Steaua, unde a jucat 12 ani, având și 12 prezențe în echipa Națională. Jucător cu mari calități, având o mare intuiție a jocului, tehnică ireproșabilă, creativitate și calm în construirea acțiunilor de atac.


EUGEN IORDACHE (născut în 1922), fost jucător la Gloria, Grivița și Progresul București (atacant riguros), a venit la Jiul, ca antrenor de la C.F.R Cluj, în campionatul 1971 – 1972, la vârsta de 49 de ani. El îl va lansa în fotbalul mare pe Gigi Mulțescu, reușind în acel campionat să joace în finala Cupei României, 0 – 2 cu Rapid București.
Ambii au murit la aceeași dată, 22 februarie.
Tiberiu Bone în 1983 (avea 54 de ani), iar Eugen Iordache în 1988 (avea 66 de ani).
Acum, la 40 respectiv 35 de ani de la acel moment trist, un pios omagiu celor doi foști componenți sub drapelul jiulist.

Genu Tuțu

Share by: