220922

Joi, 22 septembrie 2022

Henț cu mâna

Handbalul merge mai departe

Se joacă handbal la Petroșani, la feminin, din 1954, atunci când profesorii Constantin Căpățână și Mihai Pintea au pus bazele acestui sport la nivel școlar. S-a mers cu pași mărunți dar siguri spre performanță, astfel că în 1961 echipa apare în Divizia “A” cu generația Sandei Rădulescu, Liei Duncea, Vioricăi Ogneanu, Mariei Ianoși, Magdalenei Nemeș sau Gabrielei Vârlan. Antrenori precum Eugen Bartha, Sandu Mileti sau Ioan Polifronie au șlefuit generații întregi de handbaliste talentate.

După anul 2000, prof. Edith Mileti își pune o amprentă serioasă asupra fetelor care vor activa la secția de handbal a C.S.S.P., cu rezultate remarcabile în plan național, numeroase sportive făcând performanțe la un nivel înalt. Patricia Vizitiu, Alina Bardac, Andrada Radu, Mădălina Lazăr, Cristina Timofte, Ramona Iovan fiind doar câteva nume din salba de talente plecate la C.S.S.P.

Acum, handbalul de la C.S.S.P. (după o perioadă bună sub antrenorul Daniel Brânzău), se află de ceva vreme sub “aripa” lui Alexandru Rotaru.

Să credem că noul campionat va continua șirul de succese al predecesorilor săi.


HANDBAL JUNIOARE. CAMPIONATUL NAȚIONAL.


A "pornit" și handbalul!

Handbalul juvenil de la Petroșani, grupat sub ,,umbrela” Clubului Sportiv Școlar – C.S.S.P – a luat startul în weekend-ul trecut, la junioare II (născute în 2006-2007) și la junioare III (nascute în 2008-2009), dar și pentru fetele de la C.S.M.M.V Vulcan la junioare III.

Junioarele II și III de la CSSP, la startul unui nou campionat

La acest nivel, junioarele III chiar cu un derby de Valea Jiului, încheiat la Vulcan cu victoria petroșenencelor la scorul de 34 – 18. La junioare II, C.S.S Petroșani a pierdut în deplasare, 30 – 37 la Reșița.
La junioare II, C.S.S.P a fost repartizată într-o grupă, Grupa G, cu echipe din Banat plus Deva și Hunedoara, respectându-se criteriul din sezonul trecut.
La junioare III, C.S.S.P rămâne în zona ,,Olteniei de sub munte”, plus Vulcanul, Dr. Tr. Severin și Sibiu.
La finalul campionatului trecut, echipa de junioare II a C.S.S.P a ajuns până în faza zonală a Grupei Speranță 4, în timp ce junioarele III au jucat în turneul final național ,,Speranță”, ocupând în final locul 5 din șase echipe (turneul final a avut loc la Comănești în jud. Bacău).

Genu Tuțu

Share by: