221122

Marți, 22 noiembrie 2022

Henț cu mâna

Să tot fie vreo șase...

A început, poate, cel mai controversat Campionat Mondial de Fotbal dintre cele 22 de până acum, cel din Qatar (a 167–a țară a lumii ca suprafață) sub zodia unor grave acuzații de corupție la nivel F.I.F.A, cu șpăgi de miliarde de euro, corupție la nivel de șefi de stat etc. etc.

Dincolo, însă de această latură întunecată, fotbalul încheie un an 2022 printr-un Campionat Mondial. Cu 32 de echipe la start, multe de umplutură, c-așai politica...

„Scorul” învingătoarelor din 1930 încoace, când în Uruguay, (a fost prima ediție la care a participat și România) este de 12 – 9 în favoarea Europei, într-un duel cu America de Sud. Și ca o curiozitate, din 1962 încoace, nimeni nu și-a apărat trofeul!

Lupta în cele opt grupe x 4 echipe se va desfășura în perioada 20 noimebrie – 18 decembrie a. c. Specialiștii indică șase favorite la titlul mondial, într-o ordine alfabetică, acestea fiind Anglia, Argentina, Brazilia, Franța, Germania și Spania.

Toate acestea au fost campioane mondiale de mai multe ori. Fiecare dintre cele de mai sus vin cu argumentele lor și cu vedetele lor: Alisson, Militao, Thiago Silva, Casemiro, Rodrygo, Vinicius, Neymar (Brazilia), Shaw, Stones, Gallager, Rice, Sterling, Grealish (Anglia), Otamendi, E. Fernandez, Di Maria, Lautaro, Messi (Argentina), Mandanda, Koundé, Camavinga, Varane, Benzema, Dembele (Franța), Neuer, Ter Steegen, Kehrer, Kimnich, Sané, Müller (Germania), Unai Simon, Carvajal, Pedri, Koke, Asensio, Morata (Spania).

Noi, cu fluieruș. Cu Istavan Kovacs.


FOTBAL, LIGA A III-A, SERIA A 7-A

Viitorul II Tg. Jiu - Jiul Petroșani 1-2 (0-2)


Cu galeria al 12-lea jucător

Meciul de la Bustuchin a fost animat de inimoasa galerie a Jiului, care și-a făcut din nou treaba la cote înalte. Echipa a răspuns așteptărilor galeriei, cu un joc elaborat, bine tacticizat. Reușind să conducă cu 2 – 0 după numai 17 minute! După pauză, Jiul conservă rezultatul și pleacă la Petroșani cu cele trei puncte ale unei victorii absolut meritate.

„JIUL VA RĂMÂNE MEREU SUS”, declară antrenorul Jiului, George Zima


Astăzi am mai câștigat o luptă, dar acest „război” nu e oferit de noi, pentru ca JIUL Petroșani e un nume prea mare ca să fie nevoit să mai demonstreze ceva! Știm, aflăm, simțim etapă de etapă că noi trebuie să muncim și să suferim mult mai mult ca să construim ceva pozitiv, măcar un drum incipient spre performanță, o identitate. Așa cum am mai spus-o, dincolo de victorii, dragostea pură față de fotbal și acest club este dată de SUPORTERII ADEVĂRAȚI ALB-NEGRI care și astăzi au fost alături de noi într-un număr mare pentru o deplasare în Liga a III–a! Pentru băieții pe care îi antrenez, pentru suporteri și pentru (non)culorile ALB – NEGRU voi da totul și voi apăra numele JIUL, până la capăt, așa cum am făcut-o din prima mea zi aici! Stați cuminți că încă JIUL nu s-a dus! A fost sus și va rămâne mereu sus! Vi s-a spus și vă mai spun eu ultima dată, JIUL nu o să moară niciodată! JIUL suntem NOI!” a declarat antrenorul echipei Jiul Petroșani, George Zima.

DEVA, GREU DE „UCIS”


Victorie clară a Devei, 5 – 0 la Filiași, echipa din reședința județului rămânând neînvinsă, după 13 etape. După o victorie la Petroșani, echipa A.C.S.O Filiași este umilită pe teren propriu, 0 – 5 (!?) cu C.S.M Deva. Jucătorul Kayondo Mahandi a reușit un hat-trick.
A fost o etapă a oaspeților, doar Viitorul Șimian reușind să-și câștige meciul de pe teren propriu.


Genu Tuțu

Share by: