25052022 liga a III-a

Miercuri, 25 mai 2022

Henț cu mâna

Cultul pentru echipă

M-am întors recent din Croația, motiv pentru care abia acum aduc “la zi” isprăvile sportivilor noștri petrecute în weekend-ul trecut.

Am reedidat acolo frumoasa poveste a handbalului petroșenean pe care vă voi prezenta-o în curând.

Dar dincolo de bucuria și trăirile alături de acest sport, și el cândva în prim-planul Văii Jiului, am remarcat mândria croaților despre valorile lor sportive.

Pe toată coasta Dalmației de la Marea Adriatică se vorbește în termeni la superlativ despre Luka Modrić de la Real Madrid, originar din Zadar. Micuțul orășel Omiš se laudă pe bună dreptate, cu o altă vedetă internațională, fotbalistul Ivan Perišić, născut acolo, lângă Split, în prezent mijlocașul lui Internazionale Milano.

Iar în toată zona adiacentă a orașului Split, sunt prezente simbolurile “Hajduk Split 1950”,

numele și anul înființării celei mai iubite echipe din regiunea Dalmației. La fel este și pentru N.K. Rijeka (e-he, a jucat o finală în 1977, Cupa Balcanică, cu Jiul Petroșani!) sau echipa locală N.K. Omiš din liga a III-a.

Respect pentru acești oameni, care își conservă și își respectă valorile sportive, echipele din care fac parte.

FOTBAL, LIGA A III-A, SERIA A 7-A

NE-AU BĂTUT ȘI-N ZECE?!

Ne-au făcut praf și pulbere. Ne-a bătut Ezeriș-ul, cum a vrut, în zece oameni din min. 60, doi jucători, D. Zamfir și Musoni ne-au dat cinci (!?) goluri, antrenorul Avram Moldovan a dorit să-și dea demisia, dar a fost întors din drum de conducere (...).

Nu mi-am dorit să se ajungă aici. Eu am lucrat cu sufletul deschis la această echipă, am făcut tot ce mi-a stat în putință să îmi duc mandatul cu bine până la capăt. O să iau o decizie la final de campionat”, a spus antrenorul Avram Moldovan.


Progresul Ezeriș – Jiul Petroșani 5-1 (2-1)

Progresul Ezeriș (antr. Dorian Arbănaș): Birăescu – Mărgar, Dragomir, Ciurea, D. Zamfir – I. Rotariu, Cărăușu (min. 85 Bg. Barbu), M. Călin (min. 90+1 Bot), Crețu, Țurău – Dumitru (min. 90 +1 Dediu), Musoni.

Jiul Petroșani (antr. Avram Moldovan): Spânu – Bădărău, C. Ionică, Botoroagă (Chirițoiu), Keszeg (Adr. Marin) – Oprișa, R. Sandu, An. Ioniță, Drovi – Mazilu (Mărmăneanu), Cocină.

Golurile

0-1: Cocină min. 5

1-1: Zamfir min. 23

2-1: D. Zamfir min. 35

3-1: Musoni min. 86

4-1: Musoni min. 88

5-1: Musoni min. 90+2

CSM Reșița fără înfrângere
 
Punct final în sezonul play-off pentru liga a III-a, cu o echipă Reșița care își pregătește barajul de promovare.
În primul meci CSM Reșița va juca azi cu CSC Giroda, iar CSM Deva cu CSC Dumbrăvița.

Genu Tuțu

Share by: