260423

Miercuri, 26 aprilie 2023

Henț cu mâna

Atitudini

Am văzut două meciuri de fotbal în weekend-ul trecut în Valea Jiului, cu două echipe dragi mie, Jiul Petroșani și Minerul Lupeni. Două echipe cu o lungă istorie la nivel divizionar „A” și „B”, aflate acum într-un timp de căutări a unei noi identități. Cu mari eforturi financiare, într-o economie slăbită, Jiul a fost readus pe scena divizionară națională, fie ea și Liga a III-a. Deși vocea poporului visează încă de acum 3-4 ani Liga a II-a, doar cei realiști își dau seama că asta e imposibil, așa ceva generând cheltuieli de vreo... un milion de euro pe sezon. Păi și de unde?! Bugetul Primăriei Petroșani nu-și permite așa ceva never-ever.

Dar măcar la nivelul Ligii a III-a, sunt asigurate niște condiții decente. Din păcate, în acest an echipa Jiul a lăsat garda jos, ca să nu zicem altfel... Trupa lui Boroncoi, n-a mai bucurat publicul cam de mult, așa pe cifre, ultima victorie la Petroșani datând 3 decembrie 2022! Păi treabă-i asta? De cealaltă parte, pe Jiul de Vest, deși fără nicio motivație competitivă, neavând drept de promovare, la nivelul Ligii a IV-a, Minerul Lupeni își cam toacă adversarii pe unde-i prinde. E drept, vorbim de liga județeană, dar parcă este mai prietenoasă atitudinea jucătorilor lupeneni față de fotbal. Cu un bun melanj între jucători mai purisani și cei mai tineri, Minerul Lupeni tratează cu multă seriozitate competiția în care ei joacă doar din plăcere. Păi ș-atunci?


FOTBAL. LIGA A IV-A HUNEDOARA

Minerul Lupeni, primii din... primul!

*S-a încheiat sezonul regular al Ligii a IV-a Hunedoara, cu plasarea pe primul loc, la primul lor campionat reveniți în competiție, a echipei Minerul Lupeni, adevărata revelație a competiției.

*În ultima etapă, Inter Petrila a câștigat greu, 1 – 0 cu Minerul Uricani, prin golul marcat de D. Alexandru în min. 58.

*„N-a fost cel mai bun sezon al nostru, dar sper că în play-out vom fi cei mai buni”, a spus antrenorul petrilean Adi Câmpean.

*Din nou înfrângere fără drept de apel a C.S.M-ului Vulcan, 0 – 3 la Dacia Orăștie, cu trei goluri pentru gazde marcate de D. Ioniță, Stănculea și Vințan.

*Scorul etapei, Gloria Geoagiu – Viitorul Șoimuș 5 – 0, actori Cl. Marcu (2), Vajda, Fulea și Cârdei.

MINERUL LUPENI – VICTORIA CĂLAN 4 – 0 (1 – 0)

FINAL DEBORDANT


Din nou Minerul Lupeni a oferit un spectacol fotbalistic agreabil, mai ales după pauză, când gazdele s-au distrat pur și simplu cu modesta echipă din Călan. Cu 1 – 0 la pauză – și o bară în min. 30, actor Băcăran – , Minerul a ieșit mai decisă în partea a doua a jocului, înscriind trei goluri frumoase, câștigând la pas un meci care a consolidat poziția de lider meritat al echipei de pe Jiul de Vest la finalul sezonului regular.

RUGBY. LIGA NAȚIONALĂ

Gazdele, două din două

Start bun de campionat pentru studenții ieșeni, fiind o surpriză și pentru cei de la Știința.

Cu 2 eseuri și o transformare, oaspeții din Dealul Copoului au condus la pauză cu 12 – 0! Dar ieșenii revin după pauză, reducând la 12 – 7, Știința se distanțează la 18 – 12 prin două l.p., dar ieșenii înscriu eseul și transformarea, câștigând pe final cu 18 – 17.


Declarație

"Dacă nu dăm gol..."

Întrebat despre cauza insuccesului Jiului din meciul cu Hațegul, antrenorul Flavius Boroncoi a spus: „Mare lucru n-am ce să spun! Stăm bine fizic, construim acțiuni spre poarta adversă, dar dacă nu dăm gol, ce pot eu să fac!? Vom încerca zilele acestea să umblăm la moralul echipei, sper să avem o altă abordare la următoarele jocuri, trei la număr, toate în deplasare”.

Genu Tuțu

Share by: