261022

Miercuri, 26 octombrie 2022

Henț cu mâna

Astenie de toamnă?

Existau timpuri când echipele de fotbal din Valea Jiului se băteau pentru pozițiile de frunte ale clasamentelor campionatelor în care evoluau.

Acum, patru joacă la nivel județean, Liga a IV –a, Hunedoara, cu excepția Minerului Lupeni, celelalte înotând în anonimat. Desigur, mai sunt multe etape din sezonul regular, dar mi-e greu a crede că C.S.M Vulcan, Inter Petrila sau Minerul Uricani ar putea emite pretenții la primele patru locuri, ceea ce le-ar da dreptul de a evolua în play-off.


Iată, Petrila și Uricaniul se pot îndepărta și de play–out , unde au acces echipele de pe locurile 5 – 9…..

Cunosc bine aceste grupări, nu cred că s-au epuizat toate sursele de inspirație și plăcerea de a juca fotbal la numitele echipe. 

Există încă antrenori care pot insufla pofta de fotbal, că doar la acest nivel nimeni nu crede că se îmbogățește din acest sport.

O fi vreo astenie de toamnă, ceva, acolo….



FOTBAL. LIGA A IV-A HUNEDOARA

MINERUL LUPENI - ȘOIMUL BĂIȚA 2-0 (0-0)

Bara oaspeților, victoria gazdelor!

Cele două echipe au practicat un joc prudent în prima parte, fără veleități spectaculare și ocazii de poartă.


La reluare, oaspeții au un start bun, cu bara lui Kocsis (min. 48), care trezește echipa Lupeniului din amorțeală. Eforturile lui Șilip și Dacian Mândreci, cei mai harnici de pe teren, sunt răsplătite cu deschiderea scorului în minutul 60, Dan Belei reintrându-și în haina golgeterului, atingând cota 3. Apoi își intră în rol portarul Andrei Cobliș de la Băița: min. 62, apără senzațional șutul lui Bănceanu expediat de la 20 m; D. Maria trage din 5 m, portarul Băiței apără senzațional, min. 90+3, Cobliș este păcălit de mingea trimisă  de la 40 m de coechipierul său Horț și scorul devine 2 – 0.

,,Am crezut tot timpul în victorie. Au fost și momente mai puțin bune, dar până la urmă echipa mea a găsit calea spre victorie. Sper să câștigăm la Șoimuș, Gloria Geoagiu stă etapa viitoare, sperăm să urcăm pe locul 1” a declarat antrenorul Lupeniului, Dan Voicu (foto).

TREI ELIMINĂRI ÎN VALEA JIULUI!


În etapa din week-end-ul trecut, cu excepția Minerului Lupeni, nicio echipă din
Valea Jiului nu a reușit victoria.

Inter Petrila – Viitorul Șoimuș 1 – 1, cu gazdele deschizând scorul în min. 58 prin Diaconu. Adi Câmpean este eliminat în min. 72, Cr. Duma vede și el cartonaș roșu în min. 75, după ce Coțovanu egalase în min. 73.

Minerul Uricani – Victoria Călan 1 – 1 deși gazdele au condus la pauză, 1 – 0, gol D. Scurtu în min. 44. După ce Hazulea egalează în min.60, D. Scurtu este eliminat în min. 65 pentru comportament violent.

C.S.M Vulcan nu a rezistat în deplasare, 6 – 0 la Corvinul II Hunedoara.

Fără comentarii... 

FOTOGRAFIE LA MINUT

Încrezător înaintea partidei cu Jiul, antrenorul Ioan Petcu a acceptat o fotografie cu reporterul. A fost însă Jiul Petroșani - Aurul Brad 7-0...

Genu Tuțu

Share by: