270323

Luni, 27 martie 2023

Henț cu mâna

Imagine pentru brand

Salutară modalitatea de a rebrendui imaginea de ansamblu a ceea ce se întâmplă în jurul echipei Jiul Petroșani în ultima vreme.

Iată că după ce a fost implementată la standarde profesionale amplificarea stadionului, cabina de transmisie mai aproape de ceea ce se întâmplă pe gazon, acum totul prinde culoare și în imaginea vizuală. Cu sprijinul unui grup de suporteri inimoși, mereu în preajma echipei de câțiva ani, iată zona „Tunelului Legendelor”, amenajată din 2019 cu imagini din istoria echipei, respectiv culoarele ce duc la vestiarele jucătorilor, au căpătat și ele o altă dimensiune. 

Pe fondul tricolorului românesc – practic , echipa a fost înființată la câteva luni după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 –, au fost așezate însemnele insignei de bază a echipei. O reușită combinație, o inspirată alegere a celor care au avut această excelentă idee. Fapt ce ne-a dus cu gândul ca până la reluarea sezonului viitor, 2023 – 2024, să completăm la rândul nostru panoplia foto în spațiile rămase libere după fotomontajul realizat în 2019. Hai că-i bine!


ANIVERSARE

Ultimii aniversați din martie

Am amintit în paginile Cronicii Văii Jiului despre o serie de sportivi ai Văii Jiului care și-au aniversat zilele de naștere în cursul acestei luni. Alături de ei, cel care a fost un mare prieten al fotbalului petroșenean, din păcate, dispărut dintre noi, CRISTIAN ȚOPESCU, liderul absolut al comentatorilor de sport din țara noastră.

DE DOUĂ ORI PE STADIONUL „PETRE LIBARDI”


Cristian Țopescu s-a născut acum 87 de ani, pe 26 martie 1937. A murit la vârsta de 82 de ani, pe 15 mai 2018. El a fost prezent la Petroșani în iunie 1986, la un meci în Cupa României Jiul – Steaua, atunci când bucureștenii au fost la stadionul din Petroșani cu Cupa Campionilor Europeni pe care o câștigaseră cu o lună mai devreme. A fost o mare onoare pentru semnatarul acestor rânduri să prezinte echipele la stația de amplificare a stadionului. Câțiva ani mai târziu, ne-am reîntâlnit din nou, în același context. Același om delicat, politicos, răbdător în a te asculta sau explica. Cristian Țopescu, omul de la care aveai ce învăța. Ceea ce mi s-a întâmplat și mie. Astăzi ar fi împlinit 87 de ani...


DOI JIULIȘTI ÎN ACEEAȘI ZI!


Cristian Lazăr și Laurențiu Diniță au jucat la Jiul în două perioade diferite ale echipei din Petroșani.

Cristian Lazăr (n. 29 martie 1971) a jucat în Divizia „B”, între anii 1993 – 1995, cu antrenorii Dumitru Marcu, Vasile Grossu, Gogu Tonca, Ion Geolgău și Emil Vlăduț.

Laurențiu Diniță (n. 29 martie 1975), a „prins” la Jiul, în Divizia „A” 10 meciuri în ediția 2005 – 2008 sub comanda antrenorului Aurel Șunda.

Amândurora, La Mulți Ani pentru ziua de naștere pe care o vor aniversa peste două zile.


Memoria fotografiei


Alături de Cristian Țopescu în două ipostaze, în anul 2009: în cabina de transmisie a stadionului „Petre Libardi” din Petroșani și într-o emisiune la Mondo TV.

SPECIAL

Jiul - istorie în imagini

Zona de prezentare a „Tunelului Legendelor” de la stadionul „Petre Libardi” din Petroșani, culoarul spre teren și culoarele spre vestiare.








Genu Tuțu

Share by: