270522

Vineri, 27 mai 2022

Henț cu mâna

Ultima strigare!

Se încheie mâine sezonul campionatului Ligii a III-a la fotbal. Unul în care, pe plan hunedorean, se duce o luptă pentru Liga a II-a în zona Deva-Hunedoara, și una pentru salvarea de la retrogradare, la Petroșani.

Toate calculele indică o echipă Jiul salvată în proporție de 100%.

Noroc cu meciul direct Aurul Brad – Progresul Ezeriș, în care una dintre echipe va retrograda, indiferent de rezultatul final. A fost un play-out de coșmar pentru Jiul – poate mai mult pentru suporteri... – care a reușit o singură victorie în nouă etape, motiv pentru care jucătorii lui Avram Moldovan nu prea au motive de mândrie.

Modul în care ei au tratat această parte a campionatului nu le prea face cinste. Înfrângeri fără drept de apel, abordări în dorul lelii, lipsă de implicare, sunt doar câteva din ingredientele oferite de alb-negrii din Petroșani.

Bine ar fi ca toate, cele expuse mai sus – și asta într-un limbaj blând... – să fie contrazise acum, în al... 10-lea ceas (etapă), cu o evoluție care să aducă aminte de momentele frumoase din toamna trecută, să se lase o ultimă impresie bună, cum că nu e totul pierdut și că din sezonul viitor o luăm de la capăt cu fruntea sus.

HANDBAL

CSS PETROȘANI, LA TURNEUL FINAL!

S-au încheiat campionatele naționale de junioare II și III Grupa Speranță.

Echipa CSSP de junioare II (16-17 ani) s-a clasat pe locul 3 (din 5 echipe) în Grupa Speranță 4, ratând “la mustață” calificarea în etapa următoare a competiției.

În schimb junioarele III (14-15 ani) s-au calificat la Turneul Final “Speranță” de la Comănești (jud. Bacău) la... 400 km de Petroșani. A pierdut primul joc cu 23-35, dar antrenorul Alexandru Rotaru mai speră în calificare dacă vor învinge echipele din Satu Mare și Bistrița. 

În Grupa B se află echipele Academia Junior Ploiești, CSM Galați, CSS Sibiu și Dunărea Galați.

Primele două clasate din cele două grupe își vor disputa semifinalele și finala.

FOTBAL

Genu Tuțu

Share by: