270922

Marți, 27 septembrie 2022

Henț cu mâna

Antrenorul, turistul fericit!

Asistăm în ultimii ani la niște mișcări (mișculații?) pe banca tehnică a antrenorilor de fotbal din România, fără precedent.

Luați-i la rând pe tehnicienii din primele două ligi – în total 36 – și vedeți câți dintre ei rezistă sau au rezistat mai mult de câteva luni, hai un an-doi, la vreuna dintre echipe. Evident, există și excepții á la Dan Petrescu, dar și el este pe făraș, conflictul cu patronul său Neluțu Varga fiind deja unul de notorietate.

Uitați-vă ce viață fericită au de fapt acești antrenori. Când îi plângi de milă că dă cu el de pământ, vine altul de-l ridică de bun. 

Dacă accesați CV-urile unora precum Ilie Poenaru, Laszlo Balint, Adrian Mutu, Mihai Teja, Marius Croitoru, Toni Petrea etc. etc., vedeți că orice picior în fund a fost un pas înainte. Unii, pasageri de câteva etape sau luni, au marcat și istoria echipei Jiul, numindu-i aici, în ultimii 30 de ani, pe Gheorghe Staicu, Ion Ion, Ioan Dosan, Costel Roșu, Ion Constantinescu, Gigi Borugă, Ionuț Chirilă sau Florin Marin, ca să nu-i amintim decât pe cei la nivelul Diviziei “A” (Liga I).

Nimeni nu mai are răbdare cu nimeni. Antrenorul român a devenit un turist, dar unul fericit. Mereu găzduit într-o locație călduță, fără performanțe, dar cu “pașaportul” și portofelele pline de vize.

Hai că nu-i rău!!!


FOTBAL. CUPA ROMÂNIEI. AMR 1

Numa´ azi nu-i mâine!

Jiul Petroșani a intrat în febra jocului de mâine, de la ora 16:00, cu Oțelul Galați, în play–off-ul Cupei României. O competiție cu rezonanțe istorice în palmaresul Jiului, finalistă în 1972 (0–2 cu Rapid București) și câștigătoare în 1974 (4–2 cu ,,Poli” Timișoara).


Echipa este cu moralul bun după victoria de la Reșița, 2–1 cu Progresul Ezeriș, fiind gata de marea înfruntare din Cupa României. Oțelul Galați vine după o săptămână de pauză – nu s-a jucat etapa în Liga a II–a în week-end-ul trecut – cu câțiva jucători de marcă, numindu-i aici pe portarul Dur-Bozoancă, pe atacanții centrali Cârjan și Berisha sau fundașii Yabre și Cisotti.

10 MECIURI...


…s-au disputat, în campionatul Diviziei ,,A” între Jiul și Oțelul Galați, în perioada 1986 – 2007.
Jiul a reușit o victorie la Galați 1–0, pe 10 august 1996, autorul golului fiind Mugurel Radu. După acel meci disputat în etapa a 2–a, Jiul Petroșani se afla pe primul loc în Divizia ,,A”.
Acum, este rândul generației lui Leo Mureșan, Matei, Remus Sandu, Bădărău și a celorlalți să se reînnoade firul victoriilor cu Oțelul Galați.

FOTBAL. LIGA A III-A, SERIA A 7-A

Jiul pe podium

O etapă bună a oaspeților, care au înregistrat trei victorii în deplasare. Meci cu o mare încărcătură la Reșița, unde Jiul a condus imediat după pauză apoi este egalată înainte cu un minut de finalul meciului, pentru a câștiga, în prelungiri dintr-un penalty just acordat în urma unui fault asupra lui Dănăilă. S-a jucat pe un teren execrabil, cu bălți și noroi.


,,Important este că nu s-a accidentat nici un jucător, având astfel tot lotul pentru meciul de Cupă cu Oțelul Galați”, a afirmat după meci antreorul George Zima.


JIUL PETROȘANI (ANTR. GEORGE ZIMA): L. MUREȘAN – GOILEAN, TORKOS, B. MATEI, KESZEG – R. SANDU, MAREȘ (AERTS), BĂDĂRĂU (BATCHABI), L. KIS – COCINĂ (DĂNĂILĂ), ISTRATIE (L. POP);
SPECTATORI: 30.
GOLURILE: 0–1 COCINĂ (MIN. 54) DIN PASA LUI ISTRATIE; 1–1 CR. POPA (MIN. 89) LA O EROARE ÎN DEFENSIVA JIULUI; 1–2 AERTS (MIN. 90 + 4) DIN 11M, DUPĂ UN FAULT ASUPRA LUI DĂNĂILĂ.

FOTBAL. LIGA A IV-A HUNEDOARA

Gazdele, nicio victorie!

A patra etapă a campionatului Ligii a IV–a Hunedoara a adus un singur punct gazdelor, și acela în detrimentul unei echipe din Valea Jiului, C.S.M Vulcan – Viitorul Șoimuș 1–1.


Se pare că trei echipe, Dacia Orăștie, Gloria Geoagiu și Minerul Lupeni își conturează traseul spre play–off, celelalte având parcă un vânt de resemnare încă de la începutul sezonului. Nou revenita Minerul Lupeni a învins cu 1–0 la C.S.M II Deva, prin golul marcat în min. 16 de Gabi Rădulescu din pasa lui Mândreci. Inter Petrila – Dacia Orăștie 1–3, gazdele marcând la 0–2 un gol prin Horvath.


DECLARAȚIA ZILEI

,,E greu…. Am pierdut o serie de jucători față de edițiile precedente, atâta putem. Va trebui să facem eforturi serioase să accedem în play–off”, Adi Câmpean, antrenor–jucător Inter Petrila (foto).

Genu Tuțu

Share by: