271022

Joi, 27 octombrie 2022

Henț cu mâna

Începe... returul!

Un sistem aiurit de fotbal românesc, bulibășit de tot felul de deștepți, face ca un retur de campionat să înceapă în octombrie, când de zeci de ani el începea prin martie! Acum cu play-off și play-out, cu campionate reduse la minim, nu ne mai miră nimic!

Liga a III–a și-a încheiat turul regular de... 9 etape, mâine începe returul regular, apoi play-out și play-off și uite așa mai trece un campionat.

Jiul Petroșani, singura echipă a Văii Jiului în sistemul național divizionar, a încheiat turul regular în zona play-off-ului, este cel mai bun sezon de la revenirea în Liga a III–a. Și într-adevăr, joacă altceva, publicul a simțit, a început să vină la meciuri.

Antrenorul George Zima a găsit un echilibru  perfect în cadrul unui lot adunat în vară, comportimentele având o excelentă coeziune și capacitate de mobilizare.   

Mâine vine la Petroșani nou promovata Retezatul Hațeg, pe care Jiul a învins-o în prima etapă cu 2–0 lângă Strei.

Va fi un început de ciclu fotbalistic dar și de o continuitate. Pe același drum început în vară!


ANIVERSARE

Adi Câmpean la 42 de ani!

Pe la finele anilor ʹ80 a început fotbalul la ,,piticii” Parângului Lonea, fiind promovat în echipa de seniori pe la 15 ani de antrenorul Costel Cătuți. ajunge chiar în curtea lui Dinamo prin 2000, sub bagheta lui Cornel Dinu, dar Valea Jiului îl atrage ca un magnet. Va juca începând din 2003 – 2004 la Minerul Lupeni în Liga a III –a, promovând în 2005 în Liga a II–a. Revine în 2011 la Inter Petrila dar după un traseu la Măgura Cisnădie și Retezatul Hațeg, echipă cu care va juca un baraj de promovare împotriva U.T.A la Lugoj.

Revine în 2014 la Inter Petrila, ca secund a lui Vuță Moldovan, având un sezon de vârf, 2016/2017, cu câștigarea campionatului (și barajul cu C.S Ghiroda din Timiș,

pierdut în ambele manșe) și a Cupei României pe județ. Din 2017 devine antrenor

principal al echipei, rămânând același cu patima fotbalului.

Și acum, când a împlinit (28 octombrie) 42 de ani, La Mulți Ani, Adi!

FOTBAL. LIGA A V-A HUNEDOARA

Etapa oaspeților

Condus la pauză cu 2–1, liderul C.S.C. Sântămărie Orlea își revine la reluare și învinge la Ilia cu 6–4, Iancu Sterp înscriind 4 goluri (împlinește 24 de ani pe 28 octombrie), celelalte două goluri fiind înscrise de Tomoni și Priala.


Real Sânandrei a câștigat cu 2–1 la Gen. Berthelot, deschizând scorul prin Ad. Moț (min. 11), apoi gazdele rămân în zece (eliminare M. Martinescu), Guță va înscrie în propria poartă (min. 15) pentru 0–2, tot el marcând ultimul gol al gazdelor în min. 95.

Țara Hațegului Hațeg își adjudecă victoria de la Crișcior cu 2–1, Cr. Pau și Coroi, respectiv Bera fiind marcatori.

FOTBAL. LIGA A IV-A HUNEDOARA ED. 2022-2023

CAMPIONATUL REGULAR - RETUR

Genu Tuțu

Share by: