281022

Vineri, 28 octombrie 2022

Henț cu mâna

Datu´n gât...

Recent, Mircea Sandu a acordat un interviu incendiar ,,Gazetei Sporturilor” în care vorbește, printre altele, despre nenorocirile făcute în fotbal de Dinamo, Steaua și acoliții lor, Victoria București, Flacăra Moreni, Corvinul Hunedoara, S.C Bacău, A.S.A Tg.

Mureș, ,,U” Cluj. Apare însă și Jiul printre echipele enumerate, dar așa, ceva mai subțire…

Cică Jiul era sub ocrotirea (sîc!) celor de la Steaua. Eu nu știu cum, că de câte ori ne prindeau ne dădeau câte puteau. I-a luați de aici câteva scoruri: 4–0 în 1952, 6–0 în 1956, 6–1 în 1968, 4–0 în 1979, 6–1 în 1984, 5–0 în 1989... pentru Steaua, evident. Asta da prietenie, domnuʹ Sandu, nu?

Plus că nu de puține ori la Petroșani, Jiul trebuia să stea … mă rog… poziția animalului cu barbă. I-am bătut pe cei de la Steaua în 12 meciuri, din 78 de partide jucate cu ei în campionat. Păi de unde atâta prietenie?!

Le-ai cam amestecat, domnul Mircea Sandu. Aaa, nu-l mai știți pe Mircea Sandu? Boss-ul absolut al F.R.F-ului o grămadă de ani. În capitalism.


HANDBAL. SPECIAL

ÎNCEPE EUROPEANUL. VOM FI ACOLO!

Peste exact o săptămână începe cea de-a 15 –a ediție a Campionatului European Feminin de Handbal (4 – 20 noiembrie 2022), organizat în trei țări foste iugoslave, Macedonia de Nord, Slovenia și Muntenegru, un total de 16 echipe.


Echipa  României a fost repartizată în Grupa C, într-o grupă puternică, la Skopje (Macedonia de Nord), alături de țara gazdă, Franța și Olanda. Important este că se califică pentru grupele principale, câte echipe trec din fiecare grupă, Naționala României urmând a se întâlni, în caz de calificare, cu trei dintre echipele calificate din Grupa D, Muntenegru, Spania, Polonia sau Germania.

Echipa României va susține partidele din grupa sa cât și cele din grupa de calificare în capitala Macedoniei de Nord, Skopje, în sala ,,Boris Trajkovski” de 6.200 de locuri (este numele președintelui Macedoniei de Nord între anii 1999-2004).

PETROȘANIUL LÂNGA ALE NOASTRE!


La fel ca și în urmă cu un an la Campionatul Mondial din Spania (Castellon) la inițiativa lui Costel ,,Zât” Gavrilă, un grup de foști handbaliști de la Știința Petroșani, însoțiți de reporter, vor fi în tribunele din Skopje, fluturând steagul României și încurajând echipa României.
,,Avem un lot bun, nu cred că se pune problema să nu ieșim din Grupa C. Consider că noul antrenor Florin Pera a adus un suflu nou echipei, față de Mondialele din Spania, o avem și pe Cristina Neagu, putem să ajungem în semifinale. De fapt, de aceea ne și ducem, având credința că vom face o figură frumoasă și că echipa României va face cinste handbalului european” a spus Costel Gavrilă.
Să fim sănătoși, să vă putem relata cât mai mult de la acest Campionat European!

HANDBAL. JUNIOARE.

C.S.S. Petroșani, lider!

Cu o primă repriză excelentă la malul Dunării, C.S.S Petroșani (antr. Alex. Rotaru) a reușit o victorie concludentă la Drobeta Turnu Severin, la junioare III, la 17 goluri diferență, conducând detașat în clasamentul Seriei J.


Victorie categorică și la junioare II, la 20 de goluri diferență, a fetelor de la C.S.S.P, cu Avântul Periam.
Cu un scor strâns la pauză (12 – 13) C.S.M Vulcan a cedat la mare luptă, 28 – 32 la junioare III, la Tg. Jiu.


CAMP. NAȚ. JUNIOARE II (GR. 2006) SERIA G, ET. 5
C.S.S PETROȘANI – AVÂNTUL PERIAM 46 – 26 (24 – 16)

CAMP. NAȚ. JUNIOARE III (GR. 2008) SERIA J, ET. 4

C.S.S. D. T. SEVERIN – C.S.S PETROȘANI 20 – 37 (8 – 21)

C.S.M TG. JIU – C.S.M VULCAN 32 – 28 (13 – 12)


Genu Tuțu

Share by: