291122

Marți, 29 noiembrie 2022

Henț cu mâna

Cu toate pânzele sus!

Parafrazând titlul unui film – ecranizat după cartea lui Radu Tudoran, frate mai mic al scriitorului Geo Bogza - , Jiul Petroșani a turat la maxim motoarele în meciul cu Progresul Ezeriș, penultimul joc din acest an calendaristic.

O campanie de toamnă reușită. Inclusiv cu acea descindere în școli sub deviza „fiind elev, stadioane cutreieram”, unde sub imboldul unor componenți ai galeriei, antrenorul George Zima a descins alături de componenții echipei în școlile și liceele din Petroșani și Petrila.

O campanie menită să aducă mai aproape tânăra generație lângă fotbal, lângă valorile trecutului a ceea ce a reprezentat echipa Jiul de-a lungul timpului.

Echipa a răspuns bine pe acest final de sezon, dovedind capacitate și putere de redresare, chiar după un eșec pe teren propriu.

Sâmbătă, 3 decembrie, ultimul asalt. Cu toate pânzele sus!


FOTBAL. LIGA A 3-A, SERIA A 7-A

Cu chef de fotbal

Așa a părut echipa lui George Zima, într-un meci pe care l-a dominat de la un capăt la altul, pe lângă cele patru goluri, notând și alte ocazii, în special bara lui Dănăilă (min. 36) ca cea mai clară ocazie.


2-0 - Istratie marchează cu capul din 5 m, din centrarea lui Cocină

Jiul s-a prezentat ca o echipă care și-a însușit indicațiile tactice, având o abordare serioasă, pe tot parcursul celor 90 (și ceva…) de minute. Un meci tratat cu toată seriozitatea.

SURPRIZA DE LA LUPAC

Retezatul Hațeg (antrenor Dan Bona) a demonstrat că trăiește reușind o victorie a speranței în deplasarea din Banat.
Kayondo (C.S.M Deva) și Trip (Viitorul Șimian) au reușit câte un hat-trick în victoriile categorice ale echipelor lor.
Fostul lider A.C.S.O Filiași, după un 0 – 5 cu C.S.M Deva, a cedat fără drept de apel și în deplasarea de la Tg. Cărbunești.
Jiul Petroșani mai are de recuperat patru puncte până a atinge poziția echipei de play-off.

FOTBAL. LIGA A IV-A, HUNEDOARA

Ristul lui Farcaș

Minutul 90+4: Lupeniul este condus acasă, vine Adi Farcaș din propria-i poartă, de pe la 20 de metri, îl vede liber pe Bănceanu, cu exteriorul piciorului stâng i-o „pune pe tavă” lui Bănceanu, care înscrie din interiorul careului mare spectaculos!

Ce final putea fi mai frumos, chiar dacă un scor de 3 – 3 nu sună prea bine pentru Minerul Lupeni…
În rest, o partidă agreabilă cu multe ocazii ale gazdelor (Ciocârlan și G. Rădulescu au nimerit bara în minutele 2 și 48), dar până la urmă, un meci în care a contat ultima impresie, faza deschisă la începutul articolului.


Genu Tuțu

Share by: