300522

Luni, 30 mai 2022

Henț cu mâna

Exemplul handbalului

Am participat pentru al doilea an consecutiv alături de o selecționată de handbaliști la categoria +50, formată din foști jucători ai Științei – plus 3-4 “implanturi” externe – la Masters-ul din Croația.

Din nou o bucurie a revederii a sute de sportivi – peste 500! – din 11 țări, femei și bărbați, veniți din dragostea pentru pasiunea care le-a întreținut tinerețea.

O bucurie exprimată fără orgolii și falsitate, dintr-un spirit ce caracterizeaza acest sport. Un mic și cochet oraș de pe coasta Mării Adriatice, Omiš, s-a dovedit a fi o bună gazdă, în cocheta sală de sport numită “Sportska Dvorona Ribnjak”, de fapt, un complex cu două săli pentru handbal, bachet sau volei.

Lokva Rogoznica – 6 km sud de Omiš – este mica stațiune care a găzduit delegațiile celor 11 țări, la hotelul “Sagitta”, chiar pe malul Adriaticii.

A fost locul unde participanții mai vechi, de la edițiile anterioare, s-au revăzut cu drag, a fost locul unde timp de patru zile, dincolo de competiția în sine, s-au conturat noi prietenii.

Handbalul a fost un exemplu în acest sens.

Și la rugby se procedează la fel, oare fotbalul nu ar putea găsi soluții pentru astfel de momente?

SPECIAL

FOTOREPORTER ÎN CROAȚIA

A doua participare consecutivă a echipei Alpha RO Petroșani, formată pe scheletul foștilor jucători de la Știința Petroșani – un spirit menținut în activitate de Costel ”Zât” Gavrilă (60 ani) fost el însuși component al Științei, a fost o reușită. Una în plus față de participarea de anul trecut la acest Mondial old-boys, anul trecut când au ocupat locul 5.

Echipa a început ezitant, cu o înfrângere 6-8 cu lituanienii, a urmat un draw dramatic (10-10 cu italienii), după care două victorii clare cu polonezii (11-5) și maghiarii (14-14), ceea ce a dus la locul 2 în grupa A și calificarea în finala mica. Din păcate, desi au condus în două rânduri (1-0 și 2-1), la 6-8 având și un eliminat de cartonaș roșu (Beldiman), petroșenenii au cedat cu 7-10 în fața echipei H. T. Brno din Cehia.

A fost un campionat care ne-a bucurat, tratat cu multă seriozitate de întreaga noastră delegație. Evident, ne-am fi droit o medalie, dar a fost bine și așa. La anul am convingerea că vom fi pe podium” a spus organizatorul echipei Alpha RO HC, Costel ”Zât” Gavrilă.

"Zât" Gavrilă, conducător delegație și Genu Tuțu, reporter, supoerteri ai Petroșaniului în Croația

Genu Tuțu

Share by: