31122

Joi, 3 noiembrie 2022

Henț cu mâna

Ghiveciuri revendicative

Am făcut o incursiune prin Liga a III–a a fotbalului  românesc, să văd ce mai fac ,,brandurile de țară” din fotbalul nostru. Cu numele sunt destule printre cele 99 rămase – a 100–a, Astra Giurgiu a lăsat garda jos, retrăgându-se din luptă - am văzut și multe ,,dubluri”.

În nord de țară, Fălticeni, Bacău, Suceava sau Piatra Neamț se luptă cu... Dinamo Bacău în serii diferite. Mai vine și Metalul Buzău care își revendică și ea continuitatea cu F.C. Buzău! Dunărea Călărași e pe-acolo, în Seria a 4–a, C.S. Dinamo București e cu ochii pe... Dinamo 1948 și Dinamo din Liga a IV–a.

Care pe care?! Steagul Roșu Brașov se zbate și ea prin Seria a 5–a, mai avem o Universitatea Craiova (a cui?!) în Seria a 6–a, Viitorul vrea să rămână Pandurii Tg. Jiu, Alba Iulia se războiește cu două echipe Universitatea și C.S.M. Unirea, apoi A.C.S Tg. Mureș zice c-ar fi fost A.S.A. Gloria  Bistrița, F.C. Bihor Oradea, S.C.M (Armătura?!) Zalău sunt protagonistele Seriei a 10–a.

Totodată aceste nume sunt în dorința de revenire. Dar totul seamănă cu un ghiveci în care fiecare își revendică fasolea.


FOTBAL. CAMP. JUD. HUNEDOARA JUNIORI U15 (GR. 2007-2008) - FAZA A 2-A

"Militarii", la zero!

Remarcabilă evoluția juniorilor de la U15 de la Școala de Fotbal ,,Damian Militaru” Petroșani, cu un golaveraj de 10–0, după două etape disputate în Faza a 2–a a Campionatului Județean.

FOTBAL. LIGA A V-A HUNEDOARA

"Asediu" sub castel!

Interesantă apariție în acest sezon a echipei din Sântămărie Orlea, cu 8 victorii din 8 meciuri, lider absolut, cu 14 puncte peste locul 2!

Victorie și în etapa trecută acasă (dar de fapt la Gen. Berthelot!) cu 2 – 1 (goluri Tomoni) cu cei de la Unirea Gen. Berthelot și solid instalată pe primul loc. Domină clar și la capitolul golgeteri, 25 din cele 31 de goluri ale echipei fiind marcate de primii trei golgeteri ai ligii, Iancu Sterp, Cipr. Roșca și Tomoni!

,,Avem condiții peste nivelul Ligii a V–a. Există o bună implicare, cu largul concurs al primarului comunei Sântămărie Orlea, un mare iubitor de sport, avem o echipă omogenă, care ia în serios fiecare joc și rezultatele se văd. Evident, ne gândim la promovare, avem și pepiniera de jucători de la Under 19, lucrurile merg în direcția bună”, ne-a spus antrenorul C.S.C.S Orlea.

IN MEMORIAM

Teodor Szilagyi, "boss"-ul baschetului petroșenean!

Au trecut 11 ani de la desesul regretatului profesor Teodor Szilagyi, care a trecut la cele veșnice pe 3 noiembrie 2011, la vârsta de 82 de ani.

Baschetul la nivelul echipei Știința Petroșani îi datorează enorm, el fiind cel care în 1953 îi dă startul la acest club, creând o echipă ce va ajunge până la nivelul Diviziei ,,A”!
Vreme de trei decenii, baschetul va fi un port-drapel al sportului universitar petroșenean, aducând în arenă nume importante, sub bagheta lui Teodor Szilagyi, precum Bochiș, George David, Dan Manolescu, Sturek, Mihuț, Ghiță Alexe, Brăgaru ș.a. O echipă Știința Petroșani la baschet care a rezistat până prin 1990, după care s-a autodizolvat.
Dincolo de toate astea, rămâne memoria mentorului acestei frumoase echipe care a fost Teodor Szilagyi, remarcabil cadru universitar care a ținut baschetul la cote înalte vreme de peste 30 de ani.
Un pios omagiu, domnule profesor…

Genu Tuțu

Share by: