40923

Luni, 4 septembrie 2023

Henț cu mâna

Din nou "la produs"!

Iată că după o pauză de câteva numere, datorată unei vacanțe de vară ca tot românul, „Cronica Văii Jiului” atacă noul sezon cu aceleași intenții sănătoase, de a ține poporul aproape de hârtie. Că-cu (scuzați!) internetul se știe, hai să socializăm la cârciumă, uitându-ne prin telefoane!

Ca să nu rămână în afara istoriei, vom marca și momentele întâmplate în intervalul de absență 14 august - 1 septembrie a.c., că s-a mai întâmplat câte una-alta, mai la rugby, mai la fotbal, ori chiar la handbalul juvenil.

Sper ca în sezonul ce începe în această toamnă să fie o mai bună comunicare cu cei de la popice ori tir cu arcul (chiar așa, secția de la Aninoasa-Deva împlinește 65 de ani!).

În rest, vom fi cu ochii pe programul competițiilor, vor fi dueluri interesante la Ligile a IV-a și a III-a, cu multe echipe din Valea Jiului ce se vor înfrunta între ele sau cu adversari externi.

Să fie o toamnă bună, cu un sport frumos, cu rezultate care să mulțumească iubitorii acestui fenomen din Valea Jiului. 


FOTBAL RURAL

A 21-A EDIȚIE A CUPEI DE VARĂ "MĂGURA PUI" A ADUS O CAMPIOANĂ, A DOUA OARĂ CONSECUTIV,

ECHIPA SATULUI ȘEREL!

Ajunsă la cea de-a 21-a ediție, Cupa de Vară „Măgura Pui” la fotbal și-a încheiat sesiunea cu finala din 21 august a.c. La startul din 21 iulie a.c. au luat parte opt echipe, împărțite în două grupe, primele două din fiecare grupă calificându-se în semifinale. Apoi, învingătoarele și-au disputat finala, iar învinsele, meciul pentru locul 3.

MECI ECHILIBRAT

Pentru locul 3, s-au luptat echipele satelor Fizești – Federi, scor 1-2 (1-1).

Cei de la Federi au deschis scorul prin Căt. Panatie (min. 25) din penalty, a egalat, 1-1, Sebi. Bălușe (min. 40), victoria Federiului fiind consemnată în minutul 80 de A. Murgoi.

Un meci echilibrat, care se îndrepta spre prelungiri, câștigat de Federi la ultima fază de atac!


Finala mică, locurile 3-4

Fizești (antr. Marcel Bălan): Tătulea-L. Nicula, Bucșa, Butaș, G. Donca-M. Donca, Băltean, Onica, S. Bălușe-Fl. Nicula, Petea.

Au mai jucat: Adr. Donca, Gărdean, Jitea, Marc, Jlona.

Federi (antr. Alin Drăgănesc): Gh. Murgoi-N. Murgoi, Fl. Murgoi, Adr. Murgoi, A. Murgoi I-A. Murgoi II, Drăgănesc, D. Panatie, D. Ciolea-C. Panatie, Ignat

Arbitru: Lucian Armeanu - Pui

Golurile:

0-1: Căt. Panatie (min. 25)-11m

1-1: Seb. Bălușe (min. 40) din acțiune

1-2: A. Murgoi (min. 80) șut din 10 m

ȘEREL, CAMPIOANA

Finala mare, locurile 1-2 

Șerel - Ponor&Ohaba Ponor 5-4 l.d.p (1-1)

Șerel (antr. Cristian Sălășan): Legea-Zorilă, S. Dragomir, N. Alb, D. Filip-Cr. Sălășan, D. Bogdan, Toncea, Turc-Cr. Bâlc, Rădoni

Au mai jucat: Preda, C. Dumitrescu, Brânda, Chiriac.

Ponor&Ohaba Ponor (antr. Jean Antal): Gh. Munteanu-M. Florea, D. Creciunesc, S. Vulc, A. Turcu-Cr. Creciunesc, D. Albu, Dănău, Bg. Albu-Adr. Vulc, M. Coposesc, Neag.

Au mai jucat: D. Vulc, R. Vulc, Fl. Albu, Plavea

Arbitru: Cristian Lazăr-Petrila

Golurile:

0-1: M. Coposesc (min. 8) din acțiune

1-1: Cr. Bâlc (min. 37) cu capul, după o lovitură liberă de la 40 m excelent executată de Sălășan

Lovituri de departajare: Sălășan, Preda, Turc, Rădoni, Dănău (Șerel), A. Vulc, Cr. Creciunesc, D. Creciunesc, N. Alb (Ponor)


Finala, urmărită de peste 600 de spectatori, a fost plină de dramatism, ea fiind decisă la lovituri de la 11m, un rol important avându-l portarul Șerelului, Legea, care a apărat o astfel de lovitură la șutul lui D. Alb.

A urmat festivitatea de premiere, la care invitat de onoare a fost Romulus Gabor, născut la Ponor, fostul „Balon de Aur” de la Australia 1981, al echipei Naționale de juniori.


Genu Tuțu

Share by: