51222

Luni, 5 decembrie 2022

Henț cu mâna

Se cam trage linia...

Încet-încet competițiile intră în vacanța de iarnă. Conform șablonului, meritată… sau nu. De-acuʹ ne concentrăm pe fazele finale ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, unde dincolo de toate controversele se mai joacă și fotbal.

Ne-am bucurat de câteva partide frumoase în cele opt grupe, cu multe surprize sau răsturnări spectaculoase de scor. Din păcate, nivelarea sau așa-zisa globalizare a fotbalului planetar nu a mai impus, de pildă, în statistica marcatorilor vreun nume actual care să-i ajungă din urmă pe acei golgeteri all-time a acestei competiții, cum ar fi Klose (Germania) cu 16 goluri (în 4 ediții), Luis Nazario Ronaldo (Brazilia) cu 15 goluri (în 3 ediții) sau Gerd Müller (Germania) cu 14 (în două ediții).

Contemporanul Cristiano Ronaldo se poate mândri doar cu faptul că a marcat goluri în toate cele cinci ediții de Campionat Mondial la care a participat.

La noi, se mai joacă la „județ” (dacă mai permite vremea), Liga a III –a, a pus punct acum două zile, la fel în Liga Națională la rugby, de-acum ne vom ocupa de bilanțuri, povesti la gura sobei sau alte colinde.

Că tot a venit iarna.


RUGBY. LIGA NAȚIONALĂ.

Știința Petroșani, ca pe vremuri

Revenită în primul eșalon valoric al rugbyului românesc, echipa Știința Petroșani a avut o evoluție meritorie. Ocupând un loc 4 (din 7 echipe) în Grupa valorică A, cu puternicele S.C.M Timișoara, Știința Baia Mare și „U” Cluj ca partenere de întrecere, petroșenenii lui Alexandru „Dandu” Lupu au dat dovada valorii lor, ocupând la finalul sezonului regular poziția care i-a trimis în play-out. Aici echipa s-a impus categoric, doar „U” Cluj fiindu-i superioară, Știința clasându-se pe locul 2, la general, în Superliga, pe locul 6. astfel, generația „veteranilor” D. Ivan, C. Barbu, Viliami Moata, Baraulea, Carvațchi, au făcut un melanj cu mai tinerii Berbece, Croitoru, Jerebie, Curta, Ivanciu sau Răzvan Barbu.
————————————————————————-
ȘTIINȚA PETROȘANI 2022 – 2023 | TOTAL MECIURI
15 59 ES. 38 TR. 8 LOV. PEN. 405 P. ÎNSCRISE
————————————————————————-
Echipa a demonstrat că este pregătită pentru a întâmpina anul 75 al existenței sale în 2023.

FOTBAL. LIGA A IV-A, HUNEDOARA ED. 2022-2023

CAMP. REGULAR - RETUR


Genu Tuțu

Share by: