61222

Marți, 6 decembrie 2022

Henț cu mâna

Mondialul, dincolo de fotbal

S-au spus „verzi și uscate” despre acest campionat mondial de fotbal din Qatar.

Englezii, în primul rând, au incriminat tot ceea ce se întâmplă acolo, ofticați că nu li s-a acordat lor organizarea acestui turneu final. Există însă mărturii de la fața locului, de români care lucrează acolo de ani de zile și spun că lucrurile nu stau chiar așa.

Toată lumea e amabilă, la metrou, taxiuri și autobuze (sunt 3.000 de taxiuri la prețuri mici pentru orice cursă, 20 km costă cam 35 de lei!), sunt polițiști peste tot, nu sunt ambuteiaje, curățenia este impecabilă peste tot (se lustruiesc până și stâlpii de iluminat!), sunt servicii medicale și asistenți pe străzile capitalei Doha.

Băuturile răcoritoare de calitate sunt la tot pasul, iar povestea cu mii de morți la construirea stadioanelor, pare a fi tot o invenție a propagandei britanice. Da, au murit oameni, din cauza căldurii, care face victime peste tot și nu a lipsei asigurărilor medicale care funcționează impecabil.

De altfel, o poveste a realităților de acolo va fi prezentată la întoarcerea în țară, la Petroșani, a unui fost mare sportiv local, spectator la acest campionat, care ne va împărtăși din experiența sa la acest Campionat Mondial din Qatar.


FOTBAL. LIGA A III-A, SERIA A 7-A

Treziți după pauză

Se pare că jucătorii Jiului acuză șocul plecării antrenorului George Zima și nu se regăsesc, în minutul 26 fiind conduși cu 1 – 0, plus ocazia lui Dalea (min. 14), cu intervenția spectaculoasă a portarului Leo Mureșan. Batchabi (min. 32) i-a și el bara la țintă, după pauză, iureșul echipei Jiul fiind anunțat de barele lui Ferhaoui (min. 48) și Batchabi (min. 49). Vin apoi golurile, Dănăilă (min. 52) ratează incredibil din 4 – 5m, Ferhaoui (min. 68) trimite din nou în bară, dar emoții mari în final, când în min. 90, portarul Leo Mureșan are o intervenție senzațională la șutul lui Jinga.

Un sezon bun al Jiului, încheiat totuși într-o atmosferă mai puțin entuziastă, aspect datorat situației create în urma demisiei antrenorului George Zima. Vom reveni cu o analiză amplă asupra acestui aspect.

PLOAIE (DE GOLURI) ÎN DECEMBRIE


Punct final până la anul în martie, în Liga a III–a, unde în Seria a 7–a s-au marcat 29 de goluri.
Umilință pentru echipele din Ezeriș, Brad și Tg. Jiu, zdrobite pur și simplu în ultima confruntare a anului.
Hațegul deschide scorul la Șimian, apoi pierde categoric, situație avută și de Voința Lupac (1 – 0 la pauză), apoi învinsă la Petroșani.


FOTBAL. LIGA A IV-A, HUNEDOARA

Surpriza de la Petrila

„Nu caut scuze pentru înfrângere, am avut 4-5 jucători care n-au avut atitudine. Dar nici nu sunt de acord cu agresivitatea arătată de echipa gazdă, care pe fondul unui arbitraj fricos (n.n Adrian Horvat) a jucat mult peste limitele jocului de fotbal” a precizat Dan Voicu, antrenorul echipei Minerul Lupeni.

Zavracu (min. 13) a punctat pentru 1 – 0 pentru Petrila, apoi Gabi Rădulescu (min.50) a făcut 1 – 1, Diaconu (min. 74) și din nou Zavracu (81) a consfințit victoria într-un Inter Petrila – Minerul Lupeni 3 – 1.
C.S.M Vulcan – Șoimul Băița 1 – 1 rezultat consemnat încă din prima repriză, goluri Kocsis (min 27), gazdele egalând prin Șuteu (min. 31).
Conturi încheiate tot în prima repriză, Minerul Uricani – Gloria Geoagiu 0 – 2, prin golurile lui Oară (min. 11) și Cl. Marcu (min. 20).


Genu Tuțu

Share by: