70323

Marți, 7 martie 2023

Henț cu mâna

Când fotbalul face casă bună cu muzica

Am fost weekend-ul trecut în citadela transilvană Cluj, un oraș care respiră în același timp, cultură, sport și... orice vreți! Cam la aceeași vreme, în jurul orei 20:00, valuri de oameni din toate părțile țării și chiar Europei, se îndreptau spre locul unde se dădea ora exactă. În zona parcurilor „Chios” și „Babeș – Bolyai”, acolo unde interesul era la cote maxime. De ce?

Pe aleile ce mergeau înspre BT Arena și stadion (Cluj Arena) mii de oameni, cu vârste de la 3-4 ani și cei peste 80 se îndreptau spre „locul faptei”: 

concert André Rieu (era a 4-a zi!) la BT Arena , cu 10.000 de spectatori și meciul de fotbal „U” Cluj – Farul Constanța, la Cluj Arena, cu peste 10.000 de spectatori. Două locații despărțite de o alee de nici 50 de metri care musteau de cei care manifestau un interes major pentru ceea ce avea să fie. Iată, bucuria de a trăi sau a ajunge într-un astfel de loc, în care poți prinde momente memorabile, André Rieu „Versus” Gică Hagi.


SANIE

C.S.S. Petroșani, campioni ai României... în Austria!

O nouă performanță a sportivilor de la secția Sanie a C.S.S Petroșani (antrenor Alina Rotaru) a fost consemnată săptămâna trecută (25 februarie – 3 martie 2023) pe pârtile din Innsbruck (Austria), în cadrul Campionatului Național al... României!? 

Din lipsa unor condiții de performanță, federația de resort a ales această variantă, care s-a dovedit foarte bună pentru sportivi petroșeneni. Astfel, dintr-o participare a 12 cluburi din țară cu peste 60 de sportivi, C.S.S Petroșani: a obținut 33 de medalii, la diferite categorii de vârstă (cadeți, juniori, seniori).

Cel mai remarcabil, sportivul Andrei Tuhuț (13 ani), campion național la cadeți, apoi îl mai amintim pe Ștefan Șchiopu – locul 3 la simplu, Ștefan Gherman – vicecampion național și Toni Alexa – locul 3, ambii la simplu, categoria juniori II A (16 – 17 ani), Kevin Alexa – Andrei Marian, locul 2 la dublu, Andreea Iordache – Ioana Tuhuț (13 – 15 ani) la fete și din nou cuplul Ștefan Gherman – Toni Alexa, locul 3 la dublu seniori.

Componenții lotului nostru au abordat cu multă seriozitate competiția din Austria, reușind rezultate remarcabile. Îi felicit pe toți pentru modul cum s-au pregătit în această iarnă și sperăm că am reușit prin aceste performanțe și am ținut sus ștacheta tradiției acestui sport la Petroșani” a declarat prof. Alina Rotaru, antrenor la Clubul Sportiv Școlar Petroșani.


Campionul național Andrei Tuhuț și antrenoarea Alina Rotaru


Kevin Alexa/Andrei Marian – loc 2 și Tony Alecsa/Ștefan Gherman - loc 3 la Campionatul Național de Sanie

Ioana Tuhuț și Andreea Iordache, vicecampioane naționale 

FOTBAL. AMICAL

Ultimul asalt

Divizionara de Liga a III-a Jiul Petroșani a susținut în weekend-ul trecut ultimul joc de pregătire înaintea reluării campionatului regular din care au mai rămas trei etape. 

Echipa antrenată de Flavius Boroncoi a jucat la C.S.U Alba Iulia, unde a încheiat la egalitate, 2 – 2 (goluri marcate de Amadou și Fortune – foto), după ce a fost condusă cu 2 – 0.

Jiul a folosit formula de echipă: M. Popescu – Jurcuț, B. Matei, Aerts, Keszeg – R. Sandu, Ferhaoui, D. Pușcă, Covaci – Amadou, Fortune. Au mai jucat: Jisa (portar), D. Fage, Lovas, Bădărău, Goilean, Dobrean, Mareș, Caralicea, Gabi Turcu („Pițui”).

Consider că am atins un moment pe care mi-l doream, echipa s-a omogenizat destul de bine, ținând cont că au plecat o serie de jucători, au venit alții noi. Sper să facem o figură frumoasă în etapa de vineri, 10 martie, la Deva, unde ne dorim victoria, să putem să sperăm în continuare la play – off” a spus antrenorul Flavius Boroncoi.


Genu Tuțu

Share by: