80124

Luni, 8 ianuarie 2024

Henț cu mâna

Ce-am mai vrea!

Anul sportiv 2023 n-a fost unul de mare anvergură pentru sportul Văii Jiului. Doar dacă rămânem în sfera sportului școlar, la handbal fete, lucrurile stau mai bine, la fel, același sport în cadrul C.S.M Vulcan. În rest…. A, da, Minerul Lupeni, locul 1 în Liga a IV-a cu mari speranțe de a readuce acest municipiu pe harta națională a fotbalului românesc.

La rugby, echipa Știința Petroșani nu a rezistat impactului Ligii Naționale, încheind pe ultimul loc, la fotbal județean, praf și pulbere, la Liga a III-a, Jiul, mult sub așteptări, mai ales că începuse bine de tot.

Avem alte așteptări de la anul sportiv 2024. Chiar și de la Naționala de fotbal la Euro 2024 (după ce la Mondiale, ne-am făcut de râs la handbal și rugby….), poate ar fi momentul ca echipa să erupă.


Despre ai noștri, de-aici de-acasă? Poate mai mult aplomb și dârzenie. Să mai țină cont și de culorile clubului unde evoluează, nu numai de… cluburi și carduri. Lumea a demonstrat că vine la meciuri dacă ai ce să le oferi.

Ce-am mai vrea, câte puțin (s-au mai mult!) din toate astea. 



RESTANȚE DE DECEMBRIE

Dani Brânzău, primul din... prima!

Pe final de an 2023, Sala de jocuri sportive a C.S.S.P a fost gazda ultimului turneu oficial de handbal pe anul 2023, cu prima etapă a Campionatului feminin de junioare IV (gr. 2001-2002). Au participat șase echipe (C.S.S Hunedoara nu s-a prezentat) dintre care trei din Valea Jiului. Echipa de la Vulcan pregătită de Daniel Brânzău (care cu acest prilej revine în competițiile oficiale, după perioada petrecută la C.S.S. Petroșani timp de mai mulți ani), a avut evoluții de excepție în cele două partide disputate, 28-6 cu C.F.R Simeria și 35-5 cu L.P.S Cetate Deva, echipa fiind supriza plăcută a turneului. 

Astfel, la debutul în noua competiție, antrenorul Daniel Brânzău și-a demonstrat din nou calitățile de bun pedagog la nivel juvenil, cu un trend promițător pentru viitor.

Îmi doresc să creștem cât mail multe sportive, pentru a le promova în campionatele de junioare naționale, pentru a întări forța handbalului vulcănean într-un viitor cât mai apropiat”, a declarat Daniel Brânzău.


ANIVERSARE

Nelu Varga - 65

Ioan (Nelu, Ionci) Varga rămâne un emblematic fotbalist al Jiului Petroșani.

Pe 5 ianuarie a.c. a împlinit 65 de ani.

A venit la Jiul în vara lui 1979 (iată, acum 45 de ani…), de la Mureșul Deva, la numai 20 de ani. Sarcină grea, trebuia să-l înlocuiască, pe Gigi Mulțescu care tocmai plecase la Dinamo București. S-a integrat rapid la mijloc, lângă Tr. Stoica și Stoichiță. Va juca la Jiul în perioada 1979-1985, va pleca la Dinamo, revenind la Jiul pentru campionatul 1990-1991, încheindu-și cariera la Ujpeszti Budapesta. 

A fost component al Naționalei U. 23, 8 meciuri în 1986-1987 și al României B, în 1982. Cu cele 200 de meciuri sub culorile Jiului în Divizia „A”, Nelu Varga ocupă locul 10 într-un clasament al tuturor timpurilor la acest nivel.

La Mulți Ani, Nelu Varga!


MEMORIA FOTOGRAFIEI

JIUL 105

Cândva cu C.C.A...

În anul 105 al existenței echipei din Petroșani, vom publica… 105 fotografii jiuliste la această rubrică, „Memoria fotografiei”.

În anii '50, duelurile Jiului cu C.C.A (viitoarea Steaua) erau printre cele mai interesante.

Iată în această fotografie de presă, o scevență din C.C.A. - Jiul 3-1 din 1957, cu Crâsnic și Vasiu în prim-plan. 

CRONICA SPORTULUI VĂII JIULUI

Genu Tuțu

Share by: