90223

Joi, 9 februarie 2023

Henț cu mâna

Îl mai știți pe "Paloma"?

Ștefan Gligore, alintat „Paloma” a fost unul dintre cei mai buni fundași dreapta care au jucat la Jiul Petroșani. A venit la Petroșani ca „bonus” oferit de Steaua, când se făcuse un schimb de jucători, Ion Constantin, golgeterul jiulist, plecase spre Steaua, la schimb cu portarul Suciu și tinerii Mulțescu și Gligore, ajunși la Jiul.

Gigi Mulțescu avea atunci aproape 20 de ani, „Paloma” Gligore, 19... Era o mare figură, dar a prins greu postul de titular, la concurență cu mai experimentatul Alexandru Georgescu. 

Făcea parte din valul tânăr venit atunci la Jiul, D. Stoian, Emil Georgescu, Cristi Făgaș, Marian Mihai zis „Măciucă”.

A stat doar un campionat la Jiul, după care a plecat la A.S.A Tg. Mureș, cunoscând consacrarea în cei patru ani (1973-1977) cât a jucat acolo.

Dincolo însă de fotbal, „Paloma” Gligore rămâne un personaj exotic, îmbinând talentul și „caterinca” de București cu bunul simț și seriozitatea. Lucruri ce i-au oferit succese în afaceri în anii '90.

Astăzi, La Mulți Ani pentru cei 71 de ani împliniți azi, lui Ștefan „Paloma” Gligore.


În vizită la tripleta micilor jiuliști

În weekend-ul trecut, o parte dintre jucătorii Jiului, în frunte cu antrenorul secund Damian Militaru, au făcut o vizită celor trei fotbaliști de la grupa U. 15 (n. 2008-2009) care au fost accidentați în decembrie trecut pe trecerea de pietoni (apropo, ce mai face nemernicul de șofer care a cauzat tragedia?).

E vorba despre Robert Călin, Dragoș Popa și Andrei Petroesc, aflați în refacere la domiciliile lor din Petroșani, Baru și Ponor.

Copiii sunt pe un trend bun, desigur, mai e ceva vreme până își vor reveni complet. Vor urma în perioada următoare investigații la Petroșani și Timișoara, apoi vor urma un tratament de recuperare la Centrul de la Mogoșoaia al F.R Fotbal. Președintele F.R.F, Răzvan Burleanu și secretarul general adjunct al F.R.F, Gabriel Bodescu, au dat asigurări personale că cei trei copii vor fi tratați cu maximă atenție, toate costurile legate de cazare, masă și tratament fiind suportate de F. R. Fotbal”, a precizat antrenorul Damian Militaru.


HANDBAL. Camp. Naț. Jun. II (gr. 2006 - 2007)

Lângă "granița" 300!

S-a reluat Campionatul Național de handbal fete junioare II (16 ani) cu jocurile etapei a 11-a (mai sunt trei etape), Seria G. A.H.S.C.S Citu Timișoara rămâne neînvinsă în acest sezon, în timp ce echipa lui Alexandru Rotaru, C.S.S Petroșani, reușește o victorie la scor, 34-18 (17-11) în dauna ultimei clasate, L.P.S Cetate Deva. 

De remarcat un aspect statistic, echipa din Petroșani a marcat până acum 299 de goluri, așteptând golul nr. 300 în etapa viitoare, la Avântul Periam.

Au jucat pentru C.S.S.P: Iulia Niță (8g), Francesca Ciocoiu (8g), Ioana Temneanu (5g), Daria Șerban (3g), Maria Tuhuț (2g), Lorena Postolache (6g), Raisa Corlan (1g), Larisa Achim, Bianca Oravecz (1g), Daria Bulancea, Daria Sindea, Maria Crețan, Gianina Andrieși.


FOTOGRAFIE LA MINUT

În așteptarea fotbalului...

Sâmbătă 4 februarie, în sala de jocuri sportive a C.S.S.P a fost prezentă și o mică parte a galeriei echipei Jiul Petroșani, dar și câțiva dintre fotlbaliștii divizionarei de Liga a III-a. Întâi în fotografie, privind la meciul junioarelor II a C.S.S.P cu Cetate Deva, pe Aerts, Ferhaoui, R. Sandu, Batttchaby și antrenorul secund Damian Militaru.


Genu Tuțu

Share by: