90424

Marți, 9 aprilie 2024

Henț cu mâna

Încă mai sperăm...

Am simțit durerea lui Flavius Boroncoi la finalul meciului de la Turceni. N-a fost chiar atât de rău precum arată scorul.

Se putea egala în două rânduri, au fost două mari ocazii, s-a terminat meciul în zece oameni (imprudent faultul lui Pătlăgică în minutul 80).


Dar ce-i drept, „îi drept”, cum ar zice ardeleanul. Jiul nu se regăsește, mai demult, ultima victorie fiind pe 24 noiembrie anul trecut, adică acum 6 etape! Cam mult, totuși…


Poate că și jucătorii actualei garnituri ar trebui puțin scuturați. 

Țineți minte ce bine începuseră campionatul? Locul 1 după patru etape, moment în care Flavius Boroncoi pleacă și se zgâlțâie mașinăria.

Revine „Boro” din primăvară, dar rugina e prea groasă. Începe o muncă dificilă, cu ce are la îndemână, sperând să redreseze totul din mers. Din păcate, dincolo de argumente, rezultatele contrazic orice teorie. Încă mai sperăm că lucrurile se vor normaliza. Poate să se întâmple chiar de vineri, 12 aprilie la meciul cu „mititeii” de la F.C.U II Craiova. Am avut cu ei un 8-1 în campionatul regular. E un reper.


Marele Emeric Jenei a pus "ghetele în cui" la Petroșani

Unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului românesc, Emeric Jenei - născut pe 22 martie 1937 -, a debutat ca jucător la U.T.A (1956-1957), apoi a urmat o carieră strălucită la C.C.A (Steaua) București, echipă la care a evoluat 12 ani, între 1957-1969.


Se știe că marea sa performanță a fost ca antrenor, câștigând în 1986 Cupa Campionilor Europeni cu Steaua și Supercupa Europei. 

Între 1986-1990 a fost antrenorul Naționalei României pe care a calificat-o la C.M din Italia 1990. A mai antrenat România în anul 2000, la C.E.

Ca antrenor, a fost la mai multe echipe între 1972-2000: Steaua, F.C Bihor Oradea, C.S Târgoviște, Universitatea Craiova, MOL Fehervar (Ungaria), Panionios Atena (Grecia) sau Naționala Ungariei.


Puțină lume știe însă că ultimul meci a lui Emeric Jenei în campionatul României, unde a atins 275 de meciuri a fost la Petroșani, acum 55 de ani, pe 25 mai 1969.


A fost atunci un meci în etapa a 26-a a Diviziei „A” Jiul-Steaua 3-1 (au marcat Libardi, Al. Georgescu, Naidin respectiv Creiniceanu) în care au jucat echipele Jiul: V. Stan (min. 83 Zamfir) - Al. Georgescu, Georgevici, Stocker, Șt. Mihai - Grizea (min. 62 Naidin), I. Sandu - Peronescu, Kotormany, Libardi, Achim; Steaua: Suciu - L. Sătmăreanu, Jenei (min. 70 Peronescu), D. Nicolae, Vigu - Dumitriu III, Negrea - Pantea, Soo (min. 46 Tătaru), Voinea, Creiniceanu.

Așa s-a încheiat cariera de fotbalist a lui „Nea Imi”. 


FOTBAL. LIGA A III-A, SERIA A 7-A

TOT FĂRĂ PUNCTE...

A doua partidă a Jiului în play-out-ul Ligii a III-a a însemnat un nou șec, 1-3 la C.S.O Turceni, deși echipa a avut și momente bune, dar insuficient pentru a contracara un adversar hotărât să nu piardă.

La 1-0 pentru gazde, Ciubotariu ratează singur cu portarul, apoi la 2-1, Lupuleț ratează și el nonșalant, cireașa de pe tort fiind în minutul 90, când Pătlăgică ia al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Trebuie să ne câștigăm următoarele meciuri acasa, în primul rând cel cu F.C.U II Craiova, vineri 12 aprilie. Așteptăm susținerea publicului și până la urmă eu zic că o scoatem la capăt” a precizat antrenorul Jiului, Flavius Boroncoi.

SE STRÂNGE LAȚUL...

*F.C.U II Craiova și C.S.O Turceni, aparent condamnate la retrogradare, forțează salvarea, echipa din Craiova fiind acum la doar 6 puncte de locul salvator.

*F.C.U II Craiova a egalat, 2-2, în min. 90+5, în meciul cu Voința Lupac.

*Ploaie de goluri în partida C.S.U II Craiova-Gilortul Tg. Cărbunești, 6-3. 



ANIVERSARE

La mulți ani, Horațiu Lasconi!

Ieri (8 aprilie 2024) a împlinit 61 de ani. El, componentul echipei de tineret a României la C.M Australia 1982 ulterior un important atacant la Jiul Petroșani (unde a jucat 10 ani!), Chimia Tm. Vâlcea, Steaua sau Minerul Lupeni.

Rămâne ultima prezență jiulistă în echipa Națională, al 10-lea în topul marcatorilor Jiului all-time.

El este aniversatul, omul căruia îi spunem LA MULȚI ANI, HORAȚIU LASCONI!

CRONICA SPORTULUI VĂII JIULUI

Genu Tuțu

Share by: